Guštaj u dvobojnom banana kruhu s neobičnim nadjevom

LAURA ROMAN Dvobojni banana bread
Od svakojakih varijacija na temu kruha od banane, ova s pastom od crnog sezama mi je dosad najdraža...
Vidi originalni članak

Slatko punjenje od crnog sezama ne samo što daje finu orašastu notu, nego i pretvara kruh u malo umjetničko djelo. Prilikom pripreme drvenim štapićem možeš napraviti svakojake apstraktne oblike.

Dakle, osim što je ovaj banana bread ukusan - zabavan je i fotogeničan.

 

La Vie Shobaine Od zrelih banana možeš napraviti izvrsne kekse!

 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 55 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 3 zrele banane (oko 400 g banana, bez kore)
  • 150 ml mlijeka
  • 160 g bezglutenskog brašna
  • 85 g heljdinog brašna
  • 12 g praška za pecivo

Punjenje:

  • 70 g crnog sezama, tostiranog
  • 80 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 65 g maslaca
  • 50 ml mlijeka

 

La Vie Shobaine Uštipci s bananom brzo nestaju s tanjura

 

Postupak:

  1. Pripremi tijesto za banana bread. U posudi pomiješaj jaja, šećer, sol i mlijeko. Dodaj banane pa ih zgnječi uz pomoć vilice. Umiješaj bezglutensko i heljdino brašno i prašak za pecivo.
  2. Sezam lagano tostirajte i premjesti ga u sjeckalicu. Dodaj mu šećer i vanilin šećer pa ga usitni. Dodaj otopljeni maslac i mlijeko, a zatim miksaj dok ne dobiješ malo rjeđu pastu.
  3. Posudu za pečenje obloži papirom za pečenje pa dodaj izlij trećinu tijesta. Dodaj polovicu punjenja od sezama te uz pomoć štapića lagano umiješaj pastu od sezama u tijesto kako bi dobila zanimljive oblike. Dodaj drugu trećinu tijesta i ostatak paste pa ponovi postupak. Na kraju sve prelij ostatkom tijesta.
  4. Peci na 180 stupnjeva 50 minuta ili dok čačkalica kojom si probola tijesto ne izađe čista. Pričekaj da se kruh ohladi prije posluživanja.

Dok guštaš u odličnom banana breadu, baci oko na blog La Vie Shobaine!

Posjeti Gastro.hr