Isprobaj jesensku verziju buhtli. Savršeno su mekane!
Iz kuhinje blogera Darka Debića stiže jesenska varijanta buhtli s bučom
Pire od buče jedan je od nezaobilaznih sastojaka na jesenskom meniju, nerijetko i u sklopu deserta. Odličan je dodatak dizanom tijestu, što dokazuje i ovaj recept za buhtle blogera Darka Debića, prikladan prvim danima jeseni.
Priprema buhtlica nije zahtjevna, ali tijesto će, naravno, morati odstajati neko vrijeme kako bi se udvostručilo. Strpljenje je ključno, ali se isplati. Dobar tek! A dok čekaš da se buhtle ispeku, baci oko na Darkov blog Samo jedan griz!
Pire od bundeve: Kako bi pire sadržavao što manje vode, kockice očišćene buče kuham na pari (brzo je gotova) i ohladim na papirnatom ručniku, a potom vilicom usitnim. Komadi buče se mogu peći u pećnici, to puno duže traje, no ipak preferiram taj način.
Isprobaj i ove odlične Darkove slatke recepte!