Isprobaj jesensku verziju buhtli. Savršeno su mekane!

DARKO DEBIĆ Gastrolovac Darko Debić pripremio je buhtle od buče s džemom od šljiva
Iz kuhinje blogera Darka Debića stiže jesenska varijanta buhtli s bučom
Vidi originalni članak

Pire od buče jedan je od nezaobilaznih sastojaka na jesenskom meniju, nerijetko i u sklopu deserta. Odličan je dodatak dizanom tijestu, što dokazuje i ovaj recept za buhtle blogera Darka Debića, prikladan prvim danima jeseni. 

Priprema buhtlica nije zahtjevna, ali tijesto će, naravno, morati odstajati neko vrijeme kako bi se udvostručilo. Strpljenje je ključno, ali se isplati. Dobar tek! A dok čekaš da se buhtle ispeku, baci oko na Darkov blog Samo jedan griz!

Pire od bundeve: Kako bi pire sadržavao što manje vode, kockice očišćene buče kuham na pari (brzo je gotova) i ohladim na papirnatom ručniku, a potom  vilicom usitnim. Komadi buče se mogu peći u pećnici, to puno duže traje, no ipak preferiram taj način.

Isprobaj i ove odlične Darkove slatke recepte!

genijalan desert Darko Debić ima najbolji recept za voćne kremšnite!

sezona je krenula! Najbolje domaće krafne prema receptu Darka Debića

samo jedan griz Darko Debić ima odličan brzi recept za tiramisu bez jaja

slatki putopis Bloger Darko Debić iz Grčke je donio genijalan recept za portokalopitu!

 

Posjeti Gastro.hr