Jednostavna krem juha od batata i mrkve

Sweet 'n' Salty by Matea
Ako vam se jede nešto toplo i na žlicu, onda je ovo prava stvar za vas...
Vidi originalni članak

Što se količina tiče, ja sam koristila dva batata i četiri veće mrkve. Jela sam to par dana. Ali sama, doduše. To bi značilo da je ova količina dovoljna za otprilike šest porcija.

 

Sweet 'n' Salty Pužići sa sirom i češnjakom - za doručak, ručak i večeru

 

Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu!   

 

Sastojci:

  • 2 batata
  • 4 mrkve
  • 1 glavica luka
  • 1 litra povrtnog temeljca
  • 100 ml kiselog vrhnja

Napomena: mjera za temeljac nije striktna, već ovisi o tome koliko gustu juhu volite.

 

Sweet 'n' Salty Tjestenina sa slanim inćunima za manje od 15 minuta

 

Priprema:

  1. Narezati batat i mrkvu na ploške. Pošpricati s malo maslinovog ulja i staviti u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Što tanje narežete sastojke, kraće će biti vrijeme pečenja. No pazite. Ako je tanko, brže će tamniti. Ne dopustite da zagori jer tamni dijelovi nisu poželjni. 
  2. Kad je gotovo, izvadite iz pećnice i ostavite dok ne izdinstate glavicu luka. Luku dodajte malo povrtnog temeljca i ostavite da se kuha nekoliko minuta.
  3. U multipraktiku ili uz pomoć štapnog miksera usitnite mrkvu i batat te luk s temeljcem. Vratite sve u lonac i dodajte još temeljca. Dodajte temeljac dok ne postignete željenu gustoću krem juhe.
  4. Dodajte sol, papar i kiselo vrhnje. Dobro promiješajte.

 

Posjeti Gastro.hr