Kolumne 26. ožujka 2020.

Jednostavna krem juha od batata i mrkve

foto: Sweet 'n' Salty by Matea
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam se jede nešto toplo i na žlicu, onda je ovo prava stvar za vas...

Što se količina tiče, ja sam koristila dva batata i četiri veće mrkve. Jela sam to par dana. Ali sama, doduše. To bi značilo da je ova količina dovoljna za otprilike šest porcija.

 

Možda vas zanima... Pužići sa sirom i češnjakom - za doručak, ručak i večeru Kolumne

 

Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu!   

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Sastojci:

  • 2 batata
  • 4 mrkve
  • 1 glavica luka
  • 1 litra povrtnog temeljca
  • 100 ml kiselog vrhnja

Napomena: mjera za temeljac nije striktna, već ovisi o tome koliko gustu juhu volite.

 

Možda vas zanima... Tjestenina sa slanim inćunima za manje od 15 minuta Kolumne

 

Priprema:

  1. Narezati batat i mrkvu na ploške. Pošpricati s malo maslinovog ulja i staviti u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Što tanje narežete sastojke, kraće će biti vrijeme pečenja. No pazite. Ako je tanko, brže će tamniti. Ne dopustite da zagori jer tamni dijelovi nisu poželjni. 
  2. Kad je gotovo, izvadite iz pećnice i ostavite dok ne izdinstate glavicu luka. Luku dodajte malo povrtnog temeljca i ostavite da se kuha nekoliko minuta.
  3. U multipraktiku ili uz pomoć štapnog miksera usitnite mrkvu i batat te luk s temeljcem. Vratite sve u lonac i dodajte još temeljca. Dodajte temeljac dok ne postignete željenu gustoću krem juhe.
  4. Dodajte sol, papar i kiselo vrhnje. Dobro promiješajte.

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.