Jednostavne kocke od jabuke, skyra i zobenih pahuljica

LAURA ROMAN Brze kocke od jabuke, zobenih pahuljica i skyra
Pripremi brzinski bezglutenski kolač od zaista pristupačnih sastojaka
Vidi originalni članak

Ove kocke su jednostavan desert u kojem se kriju jabuke i skyr. Jedino brašno koje sam koristila je zobeno brašno, a na vrh kolača sam stavila zobene pahuljice kako bih dobila finu hrskavu teksturu i lagano orašasti okus.

Obavezno isprobaj!

 

LA VIE SHOBAINE Najjednostavniji kolač od kukuruznog brašna i višanja

 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 350 g skyra
  • 4 jabuke
  • 1 paket pudinga od vanilije
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica praška za pecivo 
  • 5 žlica zobenog brašna
  • 2 žlice maslaca
  • 5 žlica zobenih pahuljica
  • 1 žlica šećera

 

SLATKO I BRZO Za najslađa jutra: Uštipci od banane

 

Priprema:

  1. U zdjeli umuti jaja i šećer pa dodaj skyr. Dobro promiješaj.
  2. Jabuke oguli i naribaj pa ih umiješaj u smjesu jaja i skyra.
  3. Dodaj suhe sastojke: zobeno brašno, prašak za puding i prašak za pecivo.
  4. Ulij tijesto u namašćeni pleh za pečenje.
  5. U manjoj posudici otopi maslac. Prelij ga preko smjese zobenih pahuljica i šećera pa rukama promiješaj.
  6. Na vrh kolača stavi pripremljene zobene pahuljice.
  7. Peci na 180 stupnjeva 20-25 minuta.

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 

La Vie Shobaine Muffini od mrkve i buče odličan su doručak, gablec i desert

Posjeti Gastro.hr