Jogurt i voće - savršen spoj za zdravi međuobrok

Cutie and pie
Nisam neki veliki pripadnik zdravog života, no volim kombinaciju običnog jogurta i voća.
Vidi originalni članak

Preko ljeta u tu bih kombinaciju uklopila domaće netom ubrane maline i kupine zgnječene u jogurtu kao međuobrok, a preko zime jogurt, narezana zelena jabuka i punooo cimeta. 

 

Stvorena za uživanje Volimo ljeto: Jogurtica s kupinama i marelicama

 

Baka mi se uvijek mrštila kako mogu jesti jabuku i jogurt zajedno, a odgovor je cimet! Najviše ga koristim i 'trpam' u sve.

Ovo ljeto sam odlučila napraviti ledeni međuobrok, koji će me čekati spreman. Kada bolje razmislim, nisam nešto jela sladoleda, više limunadu, aromatiziranu vodu s voćem i ovaj izlomljeni međuobrok. 

 

Ultimativna slastica Jabuka, šljiva, breskva: Brzi sezonski voćni tart

 

 

Kao što vidite na fotkama, imamo dvije varijacije. Jedno je bark iliti izlomljeni komadi, a drugi su pripremljeni u silikonskim košaricama za muffine s podlogom od granole. 

Kako je ljeto opušteno godišnje doba, odlučila sam i ja biti opuštena što se tiče ovog recepta. Nema točnih gramaža, osim za jogurt, jer znam koliko sam iskoristila od četiri koja sam kupila na akciji. 

 

 

Voćni jogurt bark

  • 300 g grčkog jogurta
  • limunov sok i korica
  • med po želji
  • voće po želji

Priprema:

  1. Grčkom jogurtu dodajte limunov sok, koricu i med po želji te sjedinite. 
  2. Izlijte u mali kalup obložen papirom za pečenje te pobacajte voće po želji. 
  3. Stavite u zamrzivač na par sati i razlomite po želji. 

 


Maline sam bila iskoristila za Ombre torticu, pa su crveni ribizl i borovnice morale poslužiti. Išla sam na kiselo/neutralni međuobrok, zato su moj odabir i bili ribizl i borovnice. Slobodno možete dodati sjemenke ili orašaste plodove.

 

Cutie and Pie Savršenstvo: Ombre cheesecake s malinama

 

Košarice s granolom i voćem

  • 300 g grčkog jogurta
  • limunov sok i korica
  • med po želji
  • voće po želji
  1. Što sitniju granolu rasporedite po dnu košarica za muffine, na to dodajte smjesu istu kao i za bark gore i stavite u zamrzivač na par sati.
  2. Nakon što se smrzne, stavite u posudu ili vrećice sa zip zatvaračem, da samo lagano ugrabite košaricu.

 

 

Želite li uživati u još slatkih i slanih recepata naše blogerice Kristine, potražite ih na blogu Cutie and pie i istoimenoj Facebook stranici.     
 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr