Preko ljeta u tu bih kombinaciju uklopila domaće netom ubrane maline i kupine zgnječene u jogurtu kao međuobrok, a preko zime jogurt, narezana zelena jabuka i punooo cimeta.
Baka mi se uvijek mrštila kako mogu jesti jabuku i jogurt zajedno, a odgovor je cimet! Najviše ga koristim i 'trpam' u sve.
Ovo ljeto sam odlučila napraviti ledeni međuobrok, koji će me čekati spreman. Kada bolje razmislim, nisam nešto jela sladoleda, više limunadu, aromatiziranu vodu s voćem i ovaj izlomljeni međuobrok.
Kao što vidite na fotkama, imamo dvije varijacije. Jedno je bark iliti izlomljeni komadi, a drugi su pripremljeni u silikonskim košaricama za muffine s podlogom od granole.
Kako je ljeto opušteno godišnje doba, odlučila sam i ja biti opuštena što se tiče ovog recepta. Nema točnih gramaža, osim za jogurt, jer znam koliko sam iskoristila od četiri koja sam kupila na akciji.
Voćni jogurt bark
- 300 g grčkog jogurta
- limunov sok i korica
- med po želji
- voće po želji
Priprema:
- Grčkom jogurtu dodajte limunov sok, koricu i med po želji te sjedinite.
- Izlijte u mali kalup obložen papirom za pečenje te pobacajte voće po želji.
- Stavite u zamrzivač na par sati i razlomite po želji.
Maline sam bila iskoristila za Ombre torticu, pa su crveni ribizl i borovnice morale poslužiti. Išla sam na kiselo/neutralni međuobrok, zato su moj odabir i bili ribizl i borovnice. Slobodno možete dodati sjemenke ili orašaste plodove.
Košarice s granolom i voćem
- 300 g grčkog jogurta
- limunov sok i korica
- med po želji
- voće po želji
- Što sitniju granolu rasporedite po dnu košarica za muffine, na to dodajte smjesu istu kao i za bark gore i stavite u zamrzivač na par sati.
- Nakon što se smrzne, stavite u posudu ili vrećice sa zip zatvaračem, da samo lagano ugrabite košaricu.
Želite li uživati u još slatkih i slanih recepata naše blogerice Kristine, potražite ih na blogu Cutie and pie i istoimenoj Facebook stranici.
Dobar tek!