Keksi sa sezamom pravo su iznenađenje

Irena Gavran
Čudno dobri. Odnosno, čudesno predobri.
Vidi originalni članak

Neka Vas kombinacija ne odbije od pripreme ovih finih keksića. Moje cure na poslu su ostale oduševljene, sve su zapisale recept i sigurno ih rade ovog Božića. Usudite se i vi, oduševite ukućane.

Namirnice su jednostavne i uobičajene, a rezultat je zaista nešto posebno. 

 

Fino i prhko Kokos roščići - jednostavna i mirisna blagdanska poslastica

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 



Sastojci:

  • 250 g glatkog brašna
  • 100 g omekšalog maslaca
  • 125 g šećera
  • 60 g vrhnja za šlag
  • 50 g sezama

 

Priprema:

  1. Prvo tostirajte sezam. Na suhu tavu ih stavite peći, dok ne počnu pucketati i ne pozlate.
  2. Ostavite ih sa strane da se hladne.
  3. Mikserom miksajte maslac i šećer dok ne postane kremasta smjesa. Dodajte vrhnje i prosijano brašno, pa miksajte da se sjedini. Ubacite sezam i lagano špatulom ili rukama sjednite.
  4. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju stavite u hladnjak sat, dva.
  5. Na radnoj površini razvijte tijesto, strpljivo, bit će malo tvrđe, ali kroz nekoliko trenutaka će krenuti lagano. Razvijte tijesto na debljinu pola centimetra, izrezujte željene oblike i slažite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva s ventilacijom 12, 13 min.

 

Posjeti Gastro.hr