Nekada je sve što želiš nešto slatko, a jednostavno, fino i prhko, nešto što će se otopiti u tvojim ustima i ostaviti čaroban okus iza sebe.
Kokos roščići ono su što tražiš zato prati recept i svakako isprobaj barem "jednu turu" i prije blagdana.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Sastojci:
- 115 grama maslaca sobne temperature
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice šećera
- 60 mL vrhnja za šlag*
- 120 grama kokosa
- 140 grama glatkog brašna
- na vrh žličice praška za pecivo
Priprema:
- Sve sastojke stavite u jednu posudu i rukom mijesite dok ne dobijete tijesto.
- Otkidajte komadiće, pa oblikujte kuglicu veličine oraha.
- Na radnoj površini, rukom razvaljajte tu kuglicu u zmijicu. Slažite na pleh obložen papirom za pečenje u obliku roščića.
- Ostavite mjesta između keksića, narastu malo prilikom pečenja. Ja dobijem jednu cijelu tepsiju i još par komada idu u drugu.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva s ventilacijom nekih 10-ak min.
- Pustite da se malo ohlade pa ih još tople uvaljajte u šećer u prahu. Dobar tek!
Napomena: vrhnje za šlag možete zamijeniti jednim jajetom.