Neka Vas kombinacija ne odbije od pripreme ovih finih keksića. Moje cure na poslu su ostale oduševljene, sve su zapisale recept i sigurno ih rade ovog Božića. Usudite se i vi, oduševite ukućane.
Namirnice su jednostavne i uobičajene, a rezultat je zaista nešto posebno.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Sastojci:
- 250 g glatkog brašna
- 100 g omekšalog maslaca
- 125 g šećera
- 60 g vrhnja za šlag
- 50 g sezama
Priprema:
- Prvo tostirajte sezam. Na suhu tavu ih stavite peći, dok ne počnu pucketati i ne pozlate.
- Ostavite ih sa strane da se hladne.
- Mikserom miksajte maslac i šećer dok ne postane kremasta smjesa. Dodajte vrhnje i prosijano brašno, pa miksajte da se sjedini. Ubacite sezam i lagano špatulom ili rukama sjednite.
- Zamotajte tijesto u prozirnu foliju stavite u hladnjak sat, dva.
- Na radnoj površini razvijte tijesto, strpljivo, bit će malo tvrđe, ali kroz nekoliko trenutaka će krenuti lagano. Razvijte tijesto na debljinu pola centimetra, izrezujte željene oblike i slažite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva s ventilacijom 12, 13 min.