Kokos roščići - jednostavna i mirisna blagdanska poslastica

Irena Gavran
Nikad nije prerano krenuti u pripremu blagdanskih slastica!
Vidi originalni članak

Nekada je sve što želiš nešto slatko, a jednostavno, fino i prhko, nešto što će se otopiti u tvojim ustima i ostaviti čaroban okus iza sebe.

Kokos roščići ono su što tražiš zato prati recept i svakako isprobaj barem "jednu turu" i prije blagdana.

 

Pregacha predstavlja... Mirisno i ukusno: Mekani keksi s jabukom

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

Sastojci:

  • 115 grama maslaca sobne temperature
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žlice šećera
  • 60 mL vrhnja za šlag*
  • 120 grama kokosa
  • 140 grama glatkog brašna
  • na vrh žličice praška za pecivo

 

Pregacha predstavlja... Brzinski tart s bademima i jabukama

 

Priprema:

  1. Sve sastojke stavite u jednu posudu i rukom mijesite dok ne dobijete tijesto.
  2. Otkidajte komadiće, pa oblikujte kuglicu veličine oraha.
  3. Na radnoj površini, rukom razvaljajte tu kuglicu u zmijicu. Slažite na pleh obložen papirom za pečenje u obliku roščića.
  4. Ostavite mjesta između keksića, narastu malo prilikom pečenja. Ja dobijem jednu cijelu tepsiju i još par komada idu u drugu.
  5. Pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva s ventilacijom nekih 10-ak min.
  6. Pustite da se malo ohlade pa ih još tople uvaljajte u šećer u prahu. Dobar tek!

Napomena: vrhnje za šlag možete zamijeniti jednim jajetom.

 

Posjeti Gastro.hr