Kolač sa smokvama gotov je za samo pola sata

LAURA ROMAN Kolač sa smokvama
Sezonu smokava vrijedi iskoristiti i za pripremu finih slastica!
Vidi originalni članak

Ovaj brzinski kolač svidjet će se svakom ljubitelju smokava. U smjesu za biskvit dodala sam jogurt i kiselo vrhnje koje je odličan kontrast slatkoći smokava.

Priprema je vrlo jednostavna i brza, nema glutena, a možeš ga jesti mlakog ili potpuno ohlađenog. Po želji ga prelij i s malo meda. 

 

La Vie Shobaine Sočni muffini od banane i bijele čokolade

 

Odlične recepte i inspiraciju za bezglutenski ručak pronađi na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • Prstohvat soli
  • 180 g čvrstog jogurta
  • 220 g kiselog vrhnja
  • 160 g bezglutenskog brašna
  • 5 g praška za pecivo
  • 300 g svježih smokava
  • 2 žlice meda

 

LA VIE SHOBAINE Najjednostavniji kolač od kukuruznog brašna i višanja

 

Postupak:

  1. U posudi izmiješaj jaja, šećer i prstohvat soli.
  2. Dodaj jogurt i vrhnje pa promiješaj.
  3. Sada umiješaj suhe sastojke: brašno i prašak za pecivo.
  4. Posudu za pečenje lagano premaži maslacem ili uljem pa ulij smjesu. 
  5. Smokve nareži te ravnomjerno posloži na vrh smjese.
  6. Peci na 180 stupnjeva 20-25 minuta. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr