Krafne s bavarskom kremom - omiljene bucke u novom izdanju

Nešto slatko by Katarina
Klasično punjenje od džema zamijenite ovom genijalnom kremom, pa uživajte u novom ruhu omiljenih krafni.
Vidi originalni članak

Mjesec krafni još nam jednom donosi pregršt recepata za tu slasnu, prozračnu poslasticu. Obožavamo ih punjene čokoladom i domaćom marmeladom, no ovom su nam ruhu krafne još malo primamljivije. Napunite ih bavarskom kremom i otkrijte u čemu se krije najslađa tajna.

 

Nešto slatko by Katarina Boem kocke - najslađi slojevi djetinjstva

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 

Nešto slatko by Katarina Pas à pas recept za čokoladne francuske macaronse

 

Recept za 50-tak krafni:

  • 2 žutanjka
  • 60 g otopljenog maslaca
  • 60 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 500 ml mlijeka
  • 950 g mekog brašna
  • korica jedne naranče
  • 2 žlice ruma ili rakije

Postupak pripreme:

  1. U 2 dcl mlakog mlijeka stavite razmrvljen kvasac. Dodajte malo šećera i brašna,promiješajte te pustite da kvasac nabubri (5 min).
  2. U posebnoj posudi izmiksajte žutanjke, otopljeni maslac, sol i šećer, pa dodajte nabubreni kvasac, brašno, koricu naranče,rum i preostalo mlijeko.
  3. Zamjesite tijesto.
  4. Tijesto pokrijte krpom i pustite na toplom da se diže (cc 45 min).
  5. Dignuto tijesto razvaljajte na 6 mm debljine i pomoću okruglog izrezivača režite krugove.
  6. Krugove (oblik krafne) pokrijte krpom i pustite da se odmore 15 min.
  7. Nakon toga krafne pecite u dubokoj masnoći.
  8. Tople krafne posipajte šećerom u prahu,prerežite ih po sredini i punite bavarskom kremom.

Bavakrska krema:

  • 250 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  • 3 žutanjaka
  • 1 žlica ruma
  • 10 g listića želatine (jedno pakovanje)
  • 500 ml vrhnja za šlag

Postupak pripreme:

  1. Želatinu napravite prema uputama na vrećici.
  2. Mlijeko s rumom stavite na vatru da zavrije, a u posebnoj posudi izmiksajte žutanjke i šećer dok ne dobijete pjenastu teksturu. Uzavrelo mlijeko sipajte u izmiksane žutanjke uz stalno miješanje, pa sve skupa vratite u posudu gdje se kuhalo
  3. mlijeko.
  4. Kremu kuhajte oko 5 min.
  5. U skuhanu kremu dodajte dobro ocijeđenu želatinu i miješajte da se želatina otopi.
  6. Dobivenu kremu prekrijte s prozirnom folijom i stavite u hladnjak da se u potpunosti ohladi i stisne.
  7. U ohlađenu kremu umiješajte prethodno izmiksano vrhnje za šlag.
  8. Dobivenom kremom punite krafne.

Savjet!

Prvi dio pripreme kreme napravite dan ranije. Sljedeći dan u nju umiješajte vrhnje za šlag.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr