Kremšnite su klasik za svaku priliku i svako godišnje doba

Nešto slatko by Katarina
Prefine, pufnaste, rahle kremšnite kojima je teško odoljeti...
Vidi originalni članak

Potrebne su vam kore za kremšnite koje možete kupiti gotove. Također možete razvući i ispeći dvije kore od zamrznutog lisnatog tijesta ili pak umijesiti i ispeći dvije kore domaćeg lisnatog. Ovaj dio je po vašoj želji, odnosno ovisi o tome koliko imate vremena.

A sada se bacimo na onaj glavni dio - na kremu!

 

Nešto slatko by Katarina Torta od čokolade, jagoda i lješnjaka - može li bolje?

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici. 
 

Krema:

  • 2 l mlijeka
  • 0,5 l vode
  • 250 g gustina
  • 40 žlica šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 6 jaja (odvojeno bjelanjci od žutanjaka)
  • 6 žlica oštrog brašna

 

Nešto slatko by Katarina Trostruko čokoladni mousse - desert kojem ne možete reći NE!

 

Priprema:

  1. Mlijeko i šećere staviti na vatru da provriju. Za to vrijeme u posebnu posudu stavite vodu, žutanjke, gustin i brašno te dobro izmiksajte. U uzavrelo mlijeko umutite mješavinu s vodom i žutanjcima i skuhajte kremu.
  2. U posebnoj posudi izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg, te ih umiješajte u vruću kremu,lagano i postepeno! Tako dobivenu kremu stavite na koru lisnatog tijesta i ohladite.
  3. Trebat će vam još 250 ml vrhnja za šlag! Na ohlađenu kremu stavite izmiksano vrhnje za šlag te na šlag stavite drugu koru lisnatog tijesta. Kremšnite još malo ohladite, pa ih možete poslužiti. Uživajte!

Pleh u kojem sam ja radila kremšnite je veliki pleh od pećnice. 

 

Posjeti Gastro.hr