Ljubav na prvi griz: Polpete od cvjetače

Thinkstock
U potrazi ste za zdravim, niskokaloričnim prilogom? Ne tražite dalje, na pravom ste mjestu.
Vidi originalni članak

Polpete od cvjetače su brze, zdrave i ukusne, a mogu se poslužiti i kao zasebno jelo, osobito doručak.  Cvjetača je odličan izvor vitamina i minerala, a ove polpete su dobar način da cvjetaču ukomponirate u prehranu vaših najmlađih jer sigurno neće moći odbiti ove hrskave grickalice.

 

Video Sasvim posebni uvrnuti muffini od jabuka

 

As u rukavu Točkasta tjestenina s domaćim pestom od blitve

 

Potrebno vam je:

  • 500 g cvjetova cvjetače
  • 3 jaja
  • 3 žlice bućinog brašna
  • 2 mlada luka, narezana
  • 1 žlica kukuruznog škroba – gustina
  • 1 žličica nasjeckanog češnjaka
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice papra
  • 100 ml biljnog ulja

Priprema:

1. Cvjetaču skuhajte na pari i usitnite štapnim mikserom. Pustite da se ohladi.
2. Usitnjenoj cvjetači dodajte jaja, brašno, škrob, luk i češnjak. Sve promiješajte da se sjedini. Ako su vam jaja veća, možda ćete morati dodati još bućinog brašna. Konzistencija mora biti malo gušća od smjese za palačinke. Dodajte sol i papar i dobro promiješajte.
3. Na tavi zagrijte biljno ulje koje volite. Žlicom formirajte polpete i pecite ih 5 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
4. Polpete izvadite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće
5. Poslužite uz meso ili, kao zasebno jelo, uz jogurt.

Želite li uživati u još recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr