Mirisan kolač od mrkve i jabuke s cimetom

Gracijela Došen
Ako ste ljubitelj finih, pahuljastih i sočnih biskvita,onda je ovaj kolač idealan izbor za vas.
Vidi originalni članak

Sastojci su veoma jednostavni i dostupni svima. Isto tako moram vas "upozoriti" da će vam kuća biti puna mirisa cimeta i jabuka.

Sastojci za biskvit:

  • 4 cijela jaja
  • 200 g šećera
  • 150 ml ulja
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 (jako) velika mrkva
  • 3 manje jabuke
  • 1 čajna žličica cimeta
  • pola naribane korice limuna


Glazura:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 50 g margarina
  • 2 žlice ulja

Priprema:

  1. U jednoj većoj posudi izmiksate jaja, šećer i ulje. Dodate brašno i prašak za pecivo.
  2. Dodate prethodno oguljene i naribane jabuke i mrkvu.
  3. Dodate cimet i naribanu limunovu koricu.
  4. Sve dobro izmiješate.
  5. U kalup stavite papir za pečenje.
  6. Zatim izlijete i poravnate smjesu.
  7. Pečete na 180 stupnjeva oko 45 minuta.
  8. Kada je kolač gotov, na pari otopite čokoladu, margarin i ulje.
  9. Prelijete kolač.


Prefina slastica je gotova i spremna za dugu jesensku večer uz dekicu i knjigu. Uživajte!


Gracijelu možete pratiti na njenom blogu Slatki začin i FB stranici!

Posjeti Gastro.hr