gastro postao
Ako ste ljubitelj finih, pahuljastih i sočnih biskvita,onda je ovaj kolač idealan izbor za vas.
Sastojci su veoma jednostavni i dostupni svima. Isto tako moram vas "upozoriti" da će vam kuća biti puna mirisa cimeta i jabuka.
Sastojci za biskvit:
- 4 cijela jaja
- 200 g šećera
- 150 ml ulja
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 (jako) velika mrkva
- 3 manje jabuke
- 1 čajna žličica cimeta
- pola naribane korice limuna
Glazura:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 50 g margarina
- 2 žlice ulja
Priprema:
- U jednoj većoj posudi izmiksate jaja, šećer i ulje. Dodate brašno i prašak za pecivo.
- Dodate prethodno oguljene i naribane jabuke i mrkvu.
- Dodate cimet i naribanu limunovu koricu.
- Sve dobro izmiješate.
- U kalup stavite papir za pečenje.
- Zatim izlijete i poravnate smjesu.
- Pečete na 180 stupnjeva oko 45 minuta.
- Kada je kolač gotov, na pari otopite čokoladu, margarin i ulje.
- Prelijete kolač.
Prefina slastica je gotova i spremna za dugu jesensku večer uz dekicu i knjigu. Uživajte!
Gracijelu možete pratiti na njenom blogu Slatki začin i FB stranici!