Mirisna focaccia za doručak, gablec ili večeru

Slavonka
Nema puno boljih (i mirisnijih) zalogaja od ove brzinske focaccie s cherry rajčicama...
Vidi originalni članak

Nema ljepšeg mirisa od svježe pečene focaccie. Uvjeri se sama i isprobaj moj recept za brzu focacciu! 

Trebat će ti nekoliko standardnih sastojaka koje svatko ima u svojoj smočnici, a izbor dodataka ti prepuštam. Možeš koristiti cherry rajčice, ljute papričice, svježi ružmarin...

 

slavonka Mali sezonski gušti: Brzinske ružice s cimetom


Sastojci (za okrugli lim promjera 28 cm):

  • 210 ml tople vode
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 220 g glatkog brašna
  • 50 ml maslinovog ulja + još 50 ml za premazivanje posude za pečenje
  • Po želji : cherry rajčice, papričice i ružmarin

 

slavonka.hr Doručkuj zdravi kruh s orašastim plodovima i sjemenkama

 

Priprema:

  1. Za početak dobro naulji posudu za pečenje s 50 ml maslinovog ulja.
  2. U posudu dodaj toplu vodu, kvasac i šećer. Promiješaj i pusti da se kvasac zapjeni.
  3. Kvascu dodaj ulje, brašno i sol pa promiješaj špatulom.
  4. Tijesto prstima rasporedi po posudi za pečenje, pokrij krpom i ostavi na toplom dok se pećnica ne zagrije.
  5. Pećnicu uključi na 200 stupnjeva i pusti da se grije.
  6. Kada je pećnica zagrijana, dovrši focacciu! Na ovaj način joj dajemo vremena da se diže sve dok ne bude morala u pećnicu.
  7. Naulji ruke i prstima napravite prepoznatljive udubine u tijestu. Ukrasi cherry rajčicama i ružmarinom.
  8. Peci 25 minuta!

Posluži toplo, uživaj i usput baci oko na blog Slavonka

Posjeti Gastro.hr