Kolumne 02. studenoga 2020.

Mali sezonski gušti: Brzinske ružice s cimetom

Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove cimet ruže su idealne za prohladne dane koji su pred nama...

Ovih dana sve miriše na jesen. Ima li boljeg jesenskog mirisa od cimeta? Mislim da nema!

Proces pripreme je jednostavan, tijesto se ne treba dizati satima niti dugo peći. Sve što trebaš je uložiti malo truda i pažnje u oblikovanje ružica. U slast!

 

Možda vas zanima... Mamine kupus kifle - pecivo koje vraća u djetinjstvo Kolumne

 

Sastojci za tijesto:

  • 380 g brašna
  • 1 vrećica kvasca
  • Prstohvat soli
  • 50 g šećera
  • 240 ml toplog mlijeka
  • 100 g omekšalog maslaca

Za premazivanje:

  • 3 vrećice cimet šećera (cca 30 g mješavine cimeta i šećera)
  • 100 g omekšalog maslaca

Za posipanje:

  • 1 vrećica cimet šećera (10 g mješavine cimeta i šećera)

 

Možda vas zanima... Najsočniji ikad: Genijalan brownie bez brašna Kolumne

 

Priprema:

  1. U posudu za miksanje dodaj brašno, kvasac, prstohvat soli i šećer pa promiješaj. Uz konstantno miksanje postepeno dodaj mlijeko, a onda i maslac. Miksaj na srednjoj brzini sve dok se tijesto ne počne odvajati od posude. Ostavi tijesto da odmori 30 minuta na toplom.
  2. Nakon 30 minuta tijesto razvaljaj što tanje u oblik pravokutnika. Premaži cijelu površinu maslacem i pospi cimet šećerom po donjoj polovici tijesta.
  3. Drugu polovicu, koja je samo premazana maslacem, preklopi preko cimet polovice i lagano pritisni. Rezačem izreži trakice debljine dva cm.
  4. Trakicu primi sa svake strane i rolaj sa svake strane u suprotnom smjeru kako bi dobila spiralu, a potom je zamotaj u krug, odnosno u oblik ruže. 
  5. Cimet ruže posloži na posudu za pečenje koju si obložila papirom za pečenje i pospi s još malo mješavine cimeta i šećera. Peci 20-ak minuta na 200 stupnjeva.

Druge recepte potraži na blogu Slavonka!

 | Author: Slavonka Slavonka

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.