Nema puno boljih (i mirisnijih) zalogaja od ove brzinske focaccie s cherry rajčicama...
Nema ljepšeg mirisa od onog kad na stol stigne svježe pečenafocaccia. Uvjeri se i isprobaj moj recept za brzu focacciu!
Trebat će ti nekoliko standardnih sastojaka koje svatko ima u svojoj smočnici, a izbor dodataka ti prepuštam. Možeš koristiti cherry rajčice, ljute papričice, svježi ružmarin...
Ne gasi ekran dok kuham
Focaccia
55 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Voda
250
ml
Instant kvasac
1
kom
Šećer
1
žličica
Sol
1
žličica
Glatko brašno
220
g
Maslinovo ulje
100
ml
Cherry rajčice
Ružmarin
Postupak
Za početak dobro naulji posudu za pečenje s 50 ml maslinovog ulja.
U posudu dodaj toplu vodu, kvasac i šećer. Promiješaj i pusti da se kvasac zapjeni.
Kvascu dodaj ulje, brašno i sol pa promiješaj špatulom.
Tijesto prstima rasporedi po posudi za pečenje, pokrij krpom i ostavi na toplom dok se pećnica ne zagrije.
Pećnicu uključi na 200 stupnjeva i pusti da se grije.
Kada je pećnica zagrijana, dovrši focacciu! Na ovaj način joj dajemo vremena da se diže sve dok ne bude morala u pećnicu.
Naulji ruke i prstima napravite prepoznatljive udubine u tijestu. Ukrasi cherry rajčicama i ružmarinom.
Peci 25 minuta!
Posluži toplo, uživaj i usput baci oko na blog Slavonka na kojem možeš pronaći i ove recepte:
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.