Mirisni keksići s pistacijom, brusnicama i narančom

LAURA ROMAN Keksići s pistacijom i brusnicama
Priprema i pečenje ovih hrskavih keksića oduzet će ti samo 20 minuta
Vidi originalni članak

Ovi bezglutenski keksići toliko su prhki da se tope u ustima. Aromatična kombinacija naranče i pistacija odlično se slaže sa slatkoćom brusnica, a po želji ih možeš umočiti u otopljenu tamnu čokoladu. U slast!

 

La Vie Shobaine Jednostavne kocke od jabuke, skyra i zobenih pahuljica

 

Sastojci:

  • 100 g maslaca, omekšalog
  • 60 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 30 ml soka svježe naranče
  • 1 jaje
  • 125 g rižinog brašna
  • 125 g bezglutenskog brašna
  • 8 g praška za pecivo
  • 25 g očišćenih pistacija
  • 40 g brusnica

 

La Vie Shobaine Od zrelih banana možeš napraviti izvrsne kekse!

 


Postupak:

  1. U posudi pomiješaj omekšali maslac, šećer i prstohvat soli te miješaj uz pomoć električnog miksera dok smjesa ne postane pjenasta. Naribaj koricu naranče, iscijedi sok i procijedi ga. Dodajte to u smjesu i promiješaj, a potom dodaj jaje.
  2. Umiješaj suhe sastojke: brašna i prašak za pecivo.
  3. Pistacije nasjeckaj na manje komadiće. Dodaj pistacije i brusnice u smjesu. 
  4. Smjesu stavi u hladnjak na barem sat vremena kako bi se malo stisnula. 
  5. Oblikuj keksiće te ih stavite na pleh za pečenje koji si prekrila papirom za pečenje.
  6. Peci na 180 stupnjeva oko 10 minuta, dok keksići ne poprime zlatnu boju. 

Dok grickaš keksiće, baci oko na blog La Vie Shobaine!

Posjeti Gastro.hr