Ovi bezglutenski keksići toliko su prhki da se tope u ustima. Aromatična kombinacija naranče i pistacija odlično se slaže sa slatkoćom brusnica, a po želji ih možeš umočiti u otopljenu tamnu čokoladu. U slast!
Sastojci:
- 100 g maslaca, omekšalog
- 60 g šećera
- Prstohvat soli
- 30 ml soka svježe naranče
- 1 jaje
- 125 g rižinog brašna
- 125 g bezglutenskog brašna
- 8 g praška za pecivo
- 25 g očišćenih pistacija
- 40 g brusnica
Postupak:
- U posudi pomiješaj omekšali maslac, šećer i prstohvat soli te miješaj uz pomoć električnog miksera dok smjesa ne postane pjenasta. Naribaj koricu naranče, iscijedi sok i procijedi ga. Dodajte to u smjesu i promiješaj, a potom dodaj jaje.
- Umiješaj suhe sastojke: brašna i prašak za pecivo.
- Pistacije nasjeckaj na manje komadiće. Dodaj pistacije i brusnice u smjesu.
- Smjesu stavi u hladnjak na barem sat vremena kako bi se malo stisnula.
- Oblikuj keksiće te ih stavite na pleh za pečenje koji si prekrila papirom za pečenje.
- Peci na 180 stupnjeva oko 10 minuta, dok keksići ne poprime zlatnu boju.
Dok grickaš keksiće, baci oko na blog La Vie Shobaine!