Najbrži kolač od šumskog voća za početnike

Josipa Cindrić
Svi smo mi ponekad u žurbi i tako u potrazi za brzim i jednostavnim receptom koji će nas osvojiti na prvu sa svojim okusom. Ovog tjedna, za našu Josipu, to je bio onaj za kolač od šumskog voća...
Vidi originalni članak

Ovog tjedna odlučila sam se za kolač od šumskog voća koji je odlična ideja za sve početnike koji se žele okušati u spremanju kolača, ali isto tako i one malo iskusnije kojima manjka vremena za spremanje nešto zahtjevnijih slastica.

 

Bolje ne može Čokoladne tortice u koje smo se zaljubili

 

U ovom receptu šumsko voće je opcionalno i lako zamjenjivo s drugim, vama dražim izborom voća. Meni najdraža kombinacija su ipak kiselkaste maline posute sa slatkim šećerom,ali njih ćemo morati još malo pričekati. Bilo kako bilo, jednostavnije od ovoga ne može! 

 

Cake diary by Josipa Sudar velikana: Brownie cheesecake

 

 

SASTOJCI: 

  • 3 žumanjka
  • 10 dkg šećera
  • 10 dkg maslaca
  • 8 žlica mlijeka
  • 25 dkg glatkog brašna 
  • 1/2 praška za pecivo 
  • 450 g zamrznutog šumskog voća 

POSTUPAK: 

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C 
  2. Istucite bjelanjak u čvrsti snijeg u jednoj posudi
  3. Pjenasto umutite šećer i žutanjke u drugoj posudi te dodajte maslac (sobne temperature) 
  4. Dodajte mlijeko te brašno i prašak za pecivo 
  5. Na kraju ručno umiješajte bjelanjak u smjesu
  6. Izlijte smjesu u kalup po vašem izboru (pazite da nije debelo raspoređeno kako biskvit ne bi bio suh) te rasporedite po vrhu šumsko voće 
  7. Pecite u zagrijanoj pećnici 20-ak minuta (ovisno o pećnici) 

 

Kolač možete jesti odmah ili kada ga ohladite, koji god način odaberete niste pogriješili.  Prije posluživanja pospite ga šećerom u prahu.

 

Šumski plodovi u trenu postaju preljevi i umaci

 

U slast!  

Posjeti Gastro.hr