Ovog tjedna odlučila sam se za kolač od šumskog voća koji je odlična ideja za sve početnike koji se žele okušati u spremanju kolača, ali isto tako i one malo iskusnije kojima manjka vremena za spremanje nešto zahtjevnijih slastica.
U ovom receptu šumsko voće je opcionalno i lako zamjenjivo s drugim, vama dražim izborom voća. Meni najdraža kombinacija su ipak kiselkaste maline posute sa slatkim šećerom,ali njih ćemo morati još malo pričekati. Bilo kako bilo, jednostavnije od ovoga ne može!
SASTOJCI:
- 3 žumanjka
- 10 dkg šećera
- 10 dkg maslaca
- 8 žlica mlijeka
- 25 dkg glatkog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 450 g zamrznutog šumskog voća
POSTUPAK:
- Zagrijte pećnicu na 200°C
- Istucite bjelanjak u čvrsti snijeg u jednoj posudi
- Pjenasto umutite šećer i žutanjke u drugoj posudi te dodajte maslac (sobne temperature)
- Dodajte mlijeko te brašno i prašak za pecivo
- Na kraju ručno umiješajte bjelanjak u smjesu
- Izlijte smjesu u kalup po vašem izboru (pazite da nije debelo raspoređeno kako biskvit ne bi bio suh) te rasporedite po vrhu šumsko voće
- Pecite u zagrijanoj pećnici 20-ak minuta (ovisno o pećnici)
Kolač možete jesti odmah ili kada ga ohladite, koji god način odaberete niste pogriješili. Prije posluživanja pospite ga šećerom u prahu.
U slast!