Neodoljive kuglice od bijele čokolade, krem sira i bundeve

Nešto slatko by Katarina Kuglice od bundeve i bijele čokolade
Ova male pralinice iznenadit će i one koji nisu ljubitelji tikve u desertima!
Vidi originalni članak

Ako planiraš kuhati juhu ili pripremaš pire od bundeve za zamrzavanje, dio odvoji i pripremi ove slatke čoko bombone. Punjenje, uz pire od bundeve, čine krem sir, bijela čokolada i nezaobilazni cimet. 

Garantiramo da će ukućani obožavati ovu sezonsku poslasticu, čak i oni koji su skeptični prema slasticama od bundeve. U slast!

 

Nešto slatko by Katarina Espresso cheesecake - spoj omiljenih dviju poslastica

 

Inspiraciju uvijek možeš potražiti i na Instagram profilu Nešto slatko by Katarina!

 

nešto slatko by katarina Jednostavan i sočan: Jogurt kolač sa pekmezom od šljiva

 

Sastojci:

  • jedna velika šalica (4 dl) pirea od butternut tikve
  • 200 g krem sira
  • 2 žlice šećera u prahu
  • par prstohvata cimeta
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 100 g bijele čokolade + još 100 g za glazuru
  • 150-200 g mljevenog keksa

Priprema:

  1. Prije svega, butternut tikvu oguli i nareži na kockice pa stavi kuhati.
  2. Kuhanu tikvu zgnječi vilicom pa u nju dodaj šećer, cimet, krem sir, mljeveni keks i bijelu čokoladu koju si prethodno otopila na pari s maslinovim uljem. Sve sastojke sjedini. Ako ti se masa čini rijetka, dodaj još keksa, ali nemoj pretjerivati jer će se masa učvrstiti u hladnjaku.
  3. Smjesu stavi u hladnjak na pola sata, a nakon toga ju izvadi iz hladnjaka i pomoću dlanova oblikuj praline. Svaku pralinu potopi, odnosno prelij s bijelom čokoladom.

Praline ohladi i uživaj u svakom zalogaju. 

Posjeti Gastro.hr