Ako planiraš kuhati juhu ili pripremaš pire od bundeve za zamrzavanje, dio odvoji i pripremi ove slatke čoko bombone. Punjenje, uz pire od bundeve, čine krem sir, bijela čokolada i nezaobilazni cimet.
Garantiramo da će ukućani obožavati ovu sezonsku poslasticu, čak i oni koji su skeptični prema slasticama od bundeve. U slast!
Inspiraciju uvijek možeš potražiti i na Instagram profilu Nešto slatko by Katarina!
Sastojci:
- jedna velika šalica (4 dl) pirea od butternut tikve
- 200 g krem sira
- 2 žlice šećera u prahu
- par prstohvata cimeta
- 2 žlice maslinova ulja
- 100 g bijele čokolade + još 100 g za glazuru
- 150-200 g mljevenog keksa
Priprema:
- Prije svega, butternut tikvu oguli i nareži na kockice pa stavi kuhati.
- Kuhanu tikvu zgnječi vilicom pa u nju dodaj šećer, cimet, krem sir, mljeveni keks i bijelu čokoladu koju si prethodno otopila na pari s maslinovim uljem. Sve sastojke sjedini. Ako ti se masa čini rijetka, dodaj još keksa, ali nemoj pretjerivati jer će se masa učvrstiti u hladnjaku.
- Smjesu stavi u hladnjak na pola sata, a nakon toga ju izvadi iz hladnjaka i pomoću dlanova oblikuj praline. Svaku pralinu potopi, odnosno prelij s bijelom čokoladom.
Praline ohladi i uživaj u svakom zalogaju.