Nove ideje: Krastavci punjeni kobasicom, parmezanom i fetom

Vedran Bošković
Sezona krastavaca je na izmaku, barem ovih domaćih iz “kućnog uzgoja”, a kako bi se dostojno pozdravili do sljedeće godine malo sam istraživao neke recepte ili bolje reći receptiće koje ću danas prenijeti na blog.
Vidi originalni članak

Glavna razlika u krastavcima, barem ona koju ja osjetim, je da ovi koji rastu u prirodnim uvjetima uz samo povremeno zalijevanje vodom, ne izazivaju nadutost, nisu gorki i možeš ih pojesti na kile. 

 

 

Recept je skrooooz laganini, a opet istovremeno skroz ukusan i oku ugodan tako da ga se neće posramiti nijedan party stol. Ja probao, vjerujte mi!

Punjenje je naravno lako prilagodljivo svačijem ukusu tako da možete raditi vegetarijanske ili pak mesne verzije. Ja sam pripremio obje, pa krenimo na sam recept.

 

Začinjeno s ljubavlju Hasselback tikvice - je li ovo novi omiljeni recept sezone?

 

Recept za ovo i mnoga druga jela možete pronaći na blogu Začinjeno s ljubavlju, Facebook stranici i Instagram profilu.

 

začinjeno s ljubavlju! Vedranov sataraš iz pećnice s pireom i jajima

Gastro blog meet up Ceviche: Brancin i avokado ljube se na hrskavom tostu

 

 

Sastojci:

  • 2 veća krastavca
  • 200 g krem sira
  • 100 g feta sire
  • 30 g parmezana
  • Sol I papar

Dodatno:

  • 5-6 maslina (zelene ili crne)
  • 4-5 šnita kobasice ili šunke
  • Svježe začinsko bilje
  • Sušene rajčice

Postupak pripreme:

  1. Postupak pripreme krastavaca za punjenje je također jednostavan. Za polumjesece je potrebno krastavac po dužini prerezati na pola. Na polovici gdje je kora tanko ju odrezati po dužini kako bi polutke mogle stajati. Žlicom izdubiti unutrašnjost. 
  2. Za “lollipops” je potrebno krastavac prerezati na tri jednaka dijela i odstraniti krajeve. Nožem ili žlicom ili pak nekim trećim pomagalom izvaditi “meso” iz krastavca. Posoliti krastavce (za oba načina) i staviti ih u hladnjak na 30-ak minuta da malo puste višak vode. 
  3. Smjesu za punjenje je potrebno samo zamiješati od svih navedenih sastojaka s tim da masline (ili neko drugo povrće) i šunku/kobasicu nasjeckate na sitne komadiće. Također staviti u hladnjak 15-20 minuta da se malo stegne. 
  4. Puniti krastavce s nadjevom po želji i rezati na željene oblike. Poslužiti hladno bilo kao samostalne zalogajčiće ili uz razne plate.

U slast!

Posjeti Gastro.hr