Drugi blogerski gastro meet up protekao je u znaku dobre hrane i mućkanja genijalnih koktela, a osim Andree, na pripremu sjajnog cevichea odlučio se i Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju.
Za svoje je bruschette koristio svježi brancin, a zatim ga pomiješao s avokadom, limunom i začinskim biljem. Uz Andreinu, nešto drugačiju interpretaciju cevichea, i Vedranovi su nas osvježavajući zalogaji na najljepši način uveli u slasno druženje.
U nastavku potražite recept, a kako nam je bilo na drugom blogerskom meet up-u pogledajte u videu.
Potrebno vam je:
- brancin
- avokado
- limun
- češnjak
- kruh
- čili papričica
- začinsko bilje
- komorač
- maslinovo ulje
Postupak pripreme:
- Od jednog fileta opreznim potezima noža u suprotnom smjeru od smjera “rasta” ribljeg mesa, režite tanke šnitice te ih odmah stavlte u limunov sok.
- Od avokada napravite bazu i to kao neki jednostavni i brzi guacamole tako da avokado vadite žlicom u tankim šnitama te ga stavite u zasebnu posudu u koju ste dodali također sok jednog limuna, sol, papar. čili (ne bi škodilo ni malo češnjaka i luka).
- Sve dobro zgnječite vilicom te stavite u hladnjak na minimalno pola sata.
- Kruh prepecite na grill tavi s malo maslinovog ulja, češnjaka i začinskog bilja te složite bruschette: kruh, avokado, brancin. Dodajte i malo lista komorača i par kapi maslinovog ulja.
Dobar tek!