Recepti 30. lipnja 2018.

Ceviche: Brancin i avokado ljube se na hrskavom tostu

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Bruschette su uvijek dobra ideja, a kada nam ih pripremi Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju postaju grickalica koju ćemo rado ponoviti i kod kuće. Avokadoljupci, pripremite se na recept koji će vas oduševiti.

Drugi blogerski gastro meet up protekao je u znaku dobre hrane i mućkanja genijalnih koktela, a osim Andree, na pripremu sjajnog cevichea odlučio se i Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju.

 

Možda vas zanima... Grickali smo tapase i mućkali koktele - blogerski vikend za pamćenje! Špajza

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Za svoje je bruschette koristio svježi brancin, a zatim ga pomiješao s avokadom, limunom i začinskim biljem. Uz Andreinu, nešto drugačiju interpretaciju cevichea, i Vedranovi su nas osvježavajući zalogaji na najljepši način uveli u slasno druženje.

U nastavku potražite recept, a kako nam je bilo na drugom blogerskom meet up-u pogledajte u videu.

 


Potrebno vam je:

  • brancin
  • avokado
  • limun
  • češnjak
  • kruh
  • čili papričica
  • začinsko bilje
  • komorač
  • maslinovo ulje

Postupak pripreme:

  1. Od jednog fileta opreznim potezima noža u suprotnom smjeru od smjera “rasta” ribljeg mesa, režite tanke šnitice te ih odmah stavlte u limunov sok.
  2. Od avokada napravite bazu i to kao neki jednostavni i brzi guacamole tako da avokado vadite žlicom u tankim šnitama te ga stavite u zasebnu posudu u koju ste dodali također sok jednog limuna, sol, papar. čili (ne bi škodilo ni malo češnjaka i luka).
  3. Sve dobro zgnječite vilicom te stavite u hladnjak na minimalno pola sata.
  4. Kruh prepecite na grill tavi s malo maslinovog ulja, češnjaka i začinskog bilja te složite bruschette: kruh, avokado, brancin. Dodajte i malo lista komorača i par kapi maslinovog ulja.

Dobar tek!

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.