Novo ruho deserta: Palačinke od bundeve

Jannette Razum
Palačinke od bundeve nešto su posebno... Mekane, sočne i zaista ukusne! A kada im pridodamo sladoled od vanilije te hrskave, karamelizirane zobene pahuljice ovaj jednostavan desert postaje vrhunska poslastica!
Vidi originalni članak

Palačinke od bundeve možete naravno poslužiti i u nešto jednostavnoj varijanti primjerice s medom i orasima ili domaćim pekmezom od šljiva! Kakav god bio vaš izbor, sigurna sam da ćete uživati u ovom predivnom, jesenskom desertu!

 

LILI BAŠIĆ CAPACCETTI Savršen kuglof od rogača i jabuka

 

Želite li uživati u još divnih recepata naše Jannette, posjetite blog Slatki svijet i istoimene Facebook i Instagram stranice.

 

Jednostavno i brzo! Brzi domaći slatkiš: Lisnati pužići s cimetom

Nešto posve drugačije Slatko otkriće: Palačinke iz pećnice
 

 

 

Smjesa za palačinke

  • 2 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica 1/2 limuna
  • 1/2 žličice ruma
  • 1/2 žličice cimeta
  • 200 g pirea od bundeve
  • 350 ml mlijeka
  • 100 g raženog brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Karamelizirane zobene pahuljice

  • 4 žlice šećera
  • 6 žlica zobenih pahuljica

Priprema:

  1. Najprije pripremite pire od bundeve. Komad butternut tikve (ili neke druge) ogulite, narežite na kockice pa kuhajte u vodi dok ne omekša.
  2. Ocijedite, ohladite pa izmiksajte u blenderu da dobijete fini pire.
  3. Jaja pjenjačom razmutite sa šećerom, vanilin šećerom, rumom, cimetom te limunovom koricom. Dodajte mlijeko i pire od bundeve pa sve lijepo izmiješajte.
  4. Na kraju dodajte raženo brašno i prašak za pecivo.
  5. Smjesu još kratko promiješajte tako da uklonite sve grudice.
  6. Na tavicu za palačinke stavite malo ulja i dobro ga zagrijte. Dubljom žlicom uzimajte po malo smjese i stavljajte u zagrijanu tavicu. Pecite jednu ili više palačinka od jednom, ovisno koliko mjesta imate u tavici.
  7. Palačinke pecite na laganoj vatri otprilike minutu sa svake strane tako da sredina ne ostane sirova.

Karamelizirane zobene pahuljice pripremite tako da:

  1. Šećer stavite u lonac debljeg dna i zagrijavajte ga na srednje jakoj vatri dok ne otopi i poprimi boju karamela. Ne morate ga miješati.
  2. Zatim ubacite zobene pahuljice, promiješajte smjesu pa sve istresite na masni papir i ostavite neka se malo ohladi.
  3. Nakon nekoliko minuta, kada se pahuljice ohlade razlomite ih na manje komade.
  4. Palačinke poslužite s karamel preljevom, karameliziranim zobenim pahuljicama i sladoledom od vanilije.
  5. Karamel preljev poslužen s palačinkama sa slike je kupovni, ali vi možete pripremiti i domaći ako vam je taj draži!

 

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr