Ovaj put cimet se umiješao u totalno ukusne i jednostavne za pripremu - pužiće! Za pripremu pužića trebat će vam lisnato tijesto, malo vremena i dobre volje te još poneki sastojak! Recept je zaista jednostavan, uvjerite se sami!
Sviđaju vam se Jannettini recepti? Još slatkih i slanih delicija pronađite na blogu Slatki svijet i istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
- 100 g šećera
- 1 žlica cimeta
- 70 g maslaca
- 60 g sjeckanih lješnjaka
Šećerna glazura:
- 5 žlica šećera u prahu
- 2 žlice mlijeka
- 1 žličica arome vanilije
Priprema:
- Maslac malo otopite, ne morate do kraja. Samo da ga lakše pomiješajte s ostalim sastojcima.
- Otopljeni maslac malo ohladite te ga pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom.
- Odleđeno lisnato tijesto tanko razvaljajte u oblik pravokutnika. Lisnato tijesto premažite smjesom od maslaca, cimeta i šećera. Ostavite barem 1 cm prostora na rubu tijesta. Taj rub uz pomoć kista premažite vodom, tako će se tijesto kada ćete ga rolati bolje zalijepiti jedno za drugo.
- Preko smjese od cimeta i šećera posipajte sitno sjeckane lješnjake. Lisnato tijesto zamotajte u roladu, a zatim režite na komade debljine 1 cm. Isto ponovite i s drugim komadom tijesta.
- Pužiće slažite u lim za pečenje prekriven masnim papirom. Pecite ih 10-tak minuta na 200°C.
- Pužiće ostavite neka se malo ohlade, a zatim ih poslužite prelivene šećernom glazurom.
- Glazuru pripremite tako da šećer u prahu miješajte s mlijekom i aromom vanilije dok ne dobijete gustu, glatku smjesu.
Dobar dan!