Kolumne 28. rujna 2017.

Brzi domaći slatkiš: Lisnati pužići s cimetom

foto: Jannette Razum
gastro postao gastro.24sata.hr
Čim dođe jesen, malo hladnije vrijeme i kiša cimet postaje naš najbolji prijatelj! Jedan od začina koji osim neodoljivog mirisa unosi divan osjećaj topline u naš dom!

Ovaj put cimet se umiješao u totalno ukusne i jednostavne za pripremu - pužiće! Za pripremu pužića trebat će vam lisnato tijesto, malo vremena i dobre volje te još poneki sastojak! Recept je zaista jednostavan, uvjerite se sami! 

 

Možda vas zanima... Do pite bez muke: Sipana pita s jabukama Kolumne

 

Sviđaju vam se Jannettini recepti? Još slatkih i slanih delicija pronađite na blogu Slatki svijet i istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu

 

Možda vas zanima... Slatko otkriće: Palačinke iz pećnice Kolumne Možda vas zanima... Dječji raj: Torta od čokoladnih bananica! Kolumne


 

 | Author: Jannette Razum foto: Jannette Razum

 

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 100 g šećera
  • 1 žlica cimeta
  • 70 g maslaca
  • 60 g sjeckanih lješnjaka

Šećerna glazura:

  • 5 žlica šećera u prahu
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 žličica arome vanilije

Priprema:

  1. Maslac malo otopite, ne morate do kraja. Samo da ga lakše pomiješajte s ostalim sastojcima.
  2. Otopljeni maslac malo ohladite te ga pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom.
  3. Odleđeno lisnato tijesto tanko razvaljajte u oblik pravokutnika. Lisnato tijesto premažite smjesom od maslaca, cimeta i šećera. Ostavite barem 1 cm prostora na rubu tijesta. Taj rub uz pomoć kista premažite vodom, tako će se tijesto kada ćete ga rolati bolje zalijepiti jedno za drugo.
  4. Preko smjese od cimeta i šećera posipajte sitno sjeckane lješnjake. Lisnato tijesto zamotajte u roladu, a zatim režite na komade debljine 1 cm. Isto ponovite i s drugim komadom tijesta.
  5. Pužiće slažite u lim za pečenje prekriven masnim papirom. Pecite ih 10-tak minuta na 200°C.
  6. Pužiće ostavite neka se malo ohlade, a zatim ih poslužite prelivene šećernom glazurom.
  7. Glazuru pripremite tako da šećer u prahu miješajte s mlijekom i aromom vanilije dok ne dobijete gustu, glatku smjesu.

Dobar dan!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.