Kolumne 14. rujna 2017.

Slatko otkriće: Palačinke iz pećnice

foto: Jannette Razum
gastro postao gastro.24sata.hr
Zapravo palačinka, ali jedna veeelika! Radi se receptu za tradicionalne njemačke palačinke koje susrećemo još i pod nazivima Dutch Baby Pancakes te German Oven Pancakes.

Jednostavne su za pripremu, mogu se poslužiti za doručak ili večeru. Možete ih tradicionalno mazati čokoladnim namazima ili džemovima, pekmezima... ili pak poslužiti sa sladoledom, svježim voćem i sjekcanim orašastim plodovima! Ovisno o raspoloženju.

Recept je u nastavku, a na vama je da ga isprobate. U slast!

Želite li uživati u još divnih recepata naše Jannette, posjetite blog Slatki svijet i istoimene Facebook i Instagram stranice.
 

 | Author: Jannette Razum foto: Jannette Razum


Sastojci:

  •  2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 40 g glatkog brašna
  • 75 ml mlijeka
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 50 g maslaca

Priprema:

  1. Pećnicu upalite na 200˚C i pustite neka se zagrije.
  2. Jaja izmutite sa šećerom pa dodajte ostale sastojke (sve osim maslaca) i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
  3. Maslac otopite u tavici manjeg promjera (cca 24 cm). Kada se maslac otopi izlijte u tavicu pripremljenu smjesu i stavite u pećnicu. Temperaturu pećnice smanjite na 180˚C.
  4. Palačinku pecite otprilike 15 minuta.

Savjet! Poslužite ju sa svježim voćem i sjeckanim orašastim polodovima, čokoladnim namazom ili omiljenim pekmezom!

Smjesu za palačinku možete raspodijeliti u manje zdjelice pa ispeći mini palačinke i poslužiti kao slatki mali desert sa šumskim voćem, sladoledom od vanilije i čokoladnim preljevom!
 

 | Author: Jannette Razum foto: Jannette Razum

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.