Jednostavne su za pripremu, mogu se poslužiti za doručak ili večeru. Možete ih tradicionalno mazati čokoladnim namazima ili džemovima, pekmezima... ili pak poslužiti sa sladoledom, svježim voćem i sjekcanim orašastim plodovima! Ovisno o raspoloženju.
Recept je u nastavku, a na vama je da ga isprobate. U slast!
Želite li uživati u još divnih recepata naše Jannette, posjetite blog Slatki svijet i istoimene Facebook i Instagram stranice.
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- 40 g glatkog brašna
- 75 ml mlijeka
- 1/2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 50 g maslaca
Priprema:
- Pećnicu upalite na 200˚C i pustite neka se zagrije.
- Jaja izmutite sa šećerom pa dodajte ostale sastojke (sve osim maslaca) i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
- Maslac otopite u tavici manjeg promjera (cca 24 cm). Kada se maslac otopi izlijte u tavicu pripremljenu smjesu i stavite u pećnicu. Temperaturu pećnice smanjite na 180˚C.
- Palačinku pecite otprilike 15 minuta.
Savjet! Poslužite ju sa svježim voćem i sjeckanim orašastim polodovima, čokoladnim namazom ili omiljenim pekmezom!
Smjesu za palačinku možete raspodijeliti u manje zdjelice pa ispeći mini palačinke i poslužiti kao slatki mali desert sa šumskim voćem, sladoledom od vanilije i čokoladnim preljevom!