Osim čokolade i banana tu su još i keksi te čoko-bananice koje ovu tortu čine idealnom tortom za proslave dječjih rođendana, makar se niti odrasli ne bi bunili da im se ponudi.
Torta je jednostavna i brza za pripremu i bez pečenja, tako da bez obzirna na to koliko živa u toplomjeru pokazivala, u akciju možete krenuti odmah!
PODLOGA OD KEKSA I BANANKO ČOKOLADICA
• 500 g Sport keksa
• 300 g Čoko-bananica
• 100 g čokolade za kuhanje
• 100 g mliječne čokolade
• 125 g margarina
• 2 žlice šećera
• 350 ml vode
PUDING KREMA OD VANILIJE
• 500 ml mlijeka
• 5 žlica šećera
• 2 praška za puding s okusom vanilije
• 200 g margarina sobne temperature
• 200 ml slatkog vrhnja
OSTALO
• 3-4 banane
• 300 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA
- Vodu zagrijavajte zajedno sa šećerom, margarinom i čokoladom dok se sve ne otopi.
- Sport kekse istresite u veću zdjelu, ubacite krupno nasjeckane bananko čokoladice i prelijte sve otopljenom smjesom od čokolade i margarina.
- Dno i stranice okruglog kalupa za pečenje (28-30 cm) obložite masnim papirom tako da kada istresete smjesu s keksima čokoladna krema ne bi iscurila izvan kalupa. Ukoliko imate dobar kalup za torte koji ne propušta - ne morate ga oblagati papirom.
- Čokoladnu smjesu s keksima dobro izmiješajte pa istresite u pripremljeni kalup i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.
- Za pripremu kreme prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka i šećer zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga dok se ne zgusne.
- Kuhani puding premjestite u zdjelu za miksanje i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Površinu pudinga prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica.
- Ohlađeni puding izmiksajte, dodajte margarin sobne temperature pa ponovo sve dobro izmiksajte. Na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje.
- Preko ohlađene podloge od keksa razmažite nekoliko žlica kreme da popunite sve rupe pa posložite uzdužno prerezane banane. Prije nego što banane posložite na tortu poškropite ih s malo limunovog soka.
- Preko banana razmažite ostatak kreme. Tortu spremite u hladnjak da se krema dobro stisne, najbolje preko noći.
- Idući dan premažite tortu s tučenim slatkim vrhnjem, ukrasite po želji i poslužite!
Uživajte!
P.S. Želite li uživati u sjajnim receptima naše Jannette, posjetite blog Slatki svijet i istoimene Facebook i Instagram profile.