gastro postao
Torta koja će vas osvojiti osvježavajućim okusom maline u kombinaciji s klasičnom i nezamjenjivom čokoladom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 227
Potrebno vam je
- 240 g crne čokolade
- 50 g maslaca
- 60 g žumanjaka
- 250 g bjelanjaka
- 90 g šećera
- 250 g malina
Priprema
- Rastopite čokoladu na pari, dodajte kockice maslaca i promiješajte.
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Istucite žumanjke s 20 g šećera dok ne posvijetli i pažljivo umiješajte čokoladu.
- Tucite bjelanjke dok ne postanu pjenasti, zatim počnite dodavati šećer malo po malo i nastavite tući dok ne dobijete čvrsti i sjajni snijeg.
- U smjesu žumanjaka i čokolade umiješajte lagano bjelanjke.
- Prebacite smjesu u namašćeni i pobrašnjeni kalup te poslažite maline po površini, lagano ih gurajući u smjesu.
- Pecite oko 35 minuta.
- Kad se ohladi, poslužite s tučenim slatkim vrhnjem ili sladoledom od vanilije.
Probajte i ovo!