gastro postao
O ovoj torti ne treba puno pričati, jednostavno je savršena!
Sočna, ukusna i nadasve ukusna torta s čokoladom i narančom, upravo je ono što vam treba!
Jednostavno se priprema, trebat će vam otprilike pola sata (ili čak i manje) za pripremu, a vjerujemo kako ćete jedva dočekati da ju možete jesti.
Ovo je jedna od onih torti koje su toliko sočne i ukusne, da mislite da ste u nekom čokoladnom raju!
Poslužite ju s malo šlaga ili kuglicom sladoleda, ali toliko je sočna da vam ni ne trebaju neki dodaci!
Sastojci:
- 100 g omekšalog maslaca
- 50 g kakao praha
- 90 ml zakuhane vode
- 3 jaja
- 4 žlice mlijeka
- 175 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 300 g smeđeg šećera
- naribana korica jedne naranče
- Za glazuru: 150 g tamne čokolade + 150 ml vrhnja za šlag + 3 žlice marmelade od marelice
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Podmazati maslacem dva okrugla kalupa promjera 20 cm
- Kakao pomiješati s vrućom vodom pa dodati ostale sastojke i sve dobro izmiješati ili izmiksati
- Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela u namazane kalupe i peći 20 - 25 minuta; izvaditi iz pećnice i ostaviti da se skroz ohlade
- Ohlađene biskvite premazati marmeladom od marelice; čokoladu i vrhnje rastopiti na pari pa na srednji dio preliti dio čokolade, a ostatak preliti po gornjem dijelu i rubovima
- Po želji, ukrasiti narezanom čokoladom