gastro postao
Ovaj čokoladni užitak uljepšat će ti dan!
Razveseli ukućane sjajnim i sočnim čokoladnim kolačem - brownie tortom!
Zašto brownie torta? Zato što je smjesa za pripremu browniesa prebačena u kalup za tortu!
Tajni sastojak od kojeg će ova predivna čokoladna bomba biti još sočnija je žlica džema od marelice koju dodaješ u smjesu. Isto tako, kada je gotov, kolač premaži džemom od marelice i prelij rastopljenom čokoladom. Neodoljivo će podsjećati na Sachericu, ali ovo je čak i bolje!
Posluži još toplo uz žlicu sladoleda od vanilije ili s malo šlaga.
Sastojci:
- 100 g glatkog brašna
- 1 žlica džema od marelice
- 2 žličice praška za pecivo
- Pola žličice soli
- 175 g rastopljenog maslaca
- 3 jaja, razmućena
- 2 žlice kakao praha
- 250 g šećera
- 100 g tamne čokolade + 50 g maslaca za preljev
- 4 - 5 žlica džema od marelice za premazivanje
- 1 vanilin šećer
Priprema:
- Rastopljeni maslac pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom
- U drugoj posudi pomiješati brašno i kakao pjenjačom da se sjedine; dodati jaja, maslac sa šećerom, prašak za pecivo, džem, sol i sve dobro izmiješati pjenjačom pa kratko izmiksati električnim mikserom
- Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva
- U kalup podmazan maslacem ili prekriven papirom za pečenje, preliti smjesu i peći otprilike 25 minuta - dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista
- Gotov kolač izvaditi iz pećnice i ostaviti 5 minuta na sobnoj temperaturi pa ga premazati džemom
- Rastopiti na pari čokoladu s maslacem i preliti preko kolača premazanog džemom.
Uživaj u mirisnom i sočnom čokoladnom kolaču!