Ovaj čokoladni užitak, neodoljivo sočna brownie torta, uljepšat će ti dan!
Razveseli ukućanesjajnim i sočnim čokoladnim kolačem -brownie tortom! Zašto brownie torta? Zato što je smjesa za pripremu browniesa prebačena u kalup za tortu!
Tajni sastojak od kojeg će ova predivna čokoladna bomba biti još sočnija ježlica džema od marelice koju dodaješ u smjesu. Isto tako, kada je gotov, kolač premaži džemom od marelice i prelij rastopljenom čokoladom. Neodoljivo će podsjećati na Sachericu, ali ovo je čak i bolje!
Tortu posluži dok je još topla, uz žlicu sladoleda od vanilije ili s malo šlaga.
Rastopljeni maslac pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom
U drugoj posudi pomiješati brašno i kakao pjenjačom da se sjedine; dodati jaja, maslac sa šećerom, prašak za pecivo, džem, sol i sve dobro izmiješati pjenjačom pa kratko izmiksati električnim mikserom
Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva
U kalup podmazan maslacem ili prekriven papirom za pečenje, preliti smjesu i peći otprilike 25 minuta - dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista
Gotov kolač izvaditi iz pećnice i ostaviti 5 minuta na sobnoj temperaturi pa ga premazati džemom
Rastopiti na pari čokoladu s maslacem i preliti preko kolača premazanog džemom.
Isprobaj i ove slatke recepte za razne verzije brownieja:
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.