Recepti 22. listopada 2022.

Neodoljivo sočna brownie torta

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj čokoladni užitak uljepšat će ti dan!

Razveseli ukućane sjajnim i sočnim čokoladnim kolačem - brownie tortom!

Zašto brownie torta? Zato što je smjesa za pripremu browniesa prebačena u kalup za tortu!

Tajni sastojak od kojeg će ova predivna čokoladna bomba biti još sočnija je žlica džema od marelice koju dodaješ u smjesu. Isto tako, kada je gotov, kolač premaži džemom od marelice i prelij rastopljenom čokoladom. Neodoljivo će podsjećati na Sachericu, ali ovo je čak i bolje! 

 

Čokoladna torta s kestenima Možda vas zanima... Čokoladna torta s kremom od kesten pirea gotova za 45 minuta Recepti

 

Posluži još toplo uz žlicu sladoleda od vanilije ili s malo šlaga.

Sastojci:

  • 100 g glatkog brašna
  • 1 žlica džema od marelice
  • 2 žličice praška za pecivo
  • Pola žličice soli
  • 175 g rastopljenog maslaca
  • 3 jaja, razmućena
  • 2 žlice kakao praha
  • 250 g šećera
  • 100 g tamne čokolade + 50 g maslaca za preljev
  • 4 - 5 žlica džema od marelice za premazivanje
  • 1 vanilin šećer

 

Možda vas zanima... Jaffa torta - probajte reći ne ovom čokoladnom čudu! Kolumne

 

Priprema:

  1. Rastopljeni maslac pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom
  2. U drugoj posudi pomiješati brašno i kakao pjenjačom da se sjedine; dodati jaja, maslac sa šećerom, prašak za pecivo, džem, sol i sve dobro izmiješati pjenjačom pa kratko izmiksati električnim mikserom
  3. Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva
  4. U kalup podmazan maslacem ili prekriven papirom za pečenje, preliti smjesu i peći otprilike 25 minuta - dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista
  5. Gotov kolač izvaditi iz pećnice i ostaviti 5 minuta na sobnoj temperaturi pa ga premazati džemom
  6. Rastopiti na pari čokoladu s maslacem i preliti preko kolača premazanog džemom.

Uživaj u mirisnom i sočnom čokoladnom kolaču! 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:10 22. Listopad 2022.

    Odlično izgleda treba probati.