Recepti Desert 11. listopada 2024.

Brownies s kestenom - slatka jesen na tanjuru

Desert
15 MIN
30 MIN
12
SREDNJE
Brownies
Jesenska verzija browniesa
foto: Vjapratama/Pexels
Čokoladni, mirisni i neodoljivi! Kad je jesen već u punom jeku, ne dopusti da ti promaknu sve moguće delicije koje ona omogućava. Ne propusti isprobati ove slasne browniese s kestenom

Brownies s kestenom zvuči savršeno! Neodoljiva kombinacija - tamna čokolada i kesteni - rezultira iznimno sočnim jesenskim kolačem. Nemoj propustiti počastiti se svim onim što jesen servira.

Nekad su najbolje i najdraže one jednostavne kombinacije, nekad ćeš posegnuti samo za pečenim kestenima, nekad će to biti neodoljivi kesten pire, a nekad ćeš poželjeti napraviti nešto ovako čokoladno, slasno i mirisno.

brownie s bundevom Možda vas zanima... SLATKA JESEN Fenomenalan brownie s bundevom Recepti

Brownies s kestenom super idu uz sladoled od vanilije

 

Brownies s kestenom, kao i svaki drugi browniesi, savršeno će pasati uz tučeno slatko vrhnje ili kuglicu sladoleda, a jednako će ukusni biti i samostalno. Ako si u potpuno čokoladno - jesenskom stanju uma, onda će ti idealno sjesti i jedna vruća čokolada od bundeve. Nego, da se vratimo kolačima... 

Ako su browniesi s kestenom tvoj izbor, baci se na posao! Recept zahtijeva 350 g kuhanih i oguljenih kestena, što znači da ćeš trebati ispeći (odnosno, skuhati) oko 500 g svježih kestena (ili dvostruko, ako ćeš raditi duplu dozu za društvo) kako bi dobila traženu količinu. Kestene ispeci prema uputama na niže navedenom linku i nećeš pogriješiti: 

 | Author: Shutterstock Kesteni foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Brownies s kestenom
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Kesteni - kuhani i oguljeni 350 g
  • Tamna čokolada 200 g
  • Maslac 200 g
  • Smeđi šećer 1,25 šalica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Jaje 4 kom
  • Brašno 0,50 šalica
  • Kakao maslac 2 žlica
  • Sol 1 prstohvat
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 180°C. Obloži pladanj za pečenje dimenzija 16 cm x 26 cm x 2-3 cm papirom za pečenje.


  2. Odvoji 50 g kuhanih i oguljenih kestena. Preostale kestene stavi u procesor hrane. Promiješaj dok se ne formiraju sitne mrvice (napravi 2 šalice mljevenih kestena). Stavi na stranu.


  3. Stavi čokoladu i maslac u veliku zdjelu u mikrovalnu pećnicu na 2 minute, miješajući metalnom žlicom svake minute dok se čokolada ne otopi. Ostavi sa strane da se ohladi.


  4. Metalnom žlicom umiješaj šećer, vaniliju i jaje u čokoladnu smjesu dok se sastojci dobro ne sjedine.


  5. Dodaj brašno, kakao i sol. Promiješaj da se sjedine. Nježno umiješaj pripremljene kestene.


  6. Ulij smjesu u pripremljeni pladanj. Nasjeckaj ostatak kestena i pospi ih po smjesi.


  7. Peci 25-30 minuta dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. No, ne mora biti potpuno čista jer su browniesi ipak vlažna vrsta kolača.


  8. Browniese potpuno ohladi u pladnju, a zatim izreži na kvadrate. Posluži ih sa tučenim vrhnjem i kakaom, po želji.


Isprobaj i sljedeće sezonske slastice:

Možda vas zanima... Sočan i mirisan kolač od čokolade i šljiva Kolumne

 

Možda vas zanima... Jesenski klasik od prhkog tijesta i kestena Kolumne Domaći kesten pire Možda vas zanima... Imamo najbolji recept za domaći kesten pire Recepti