U ovom bezglutenskom kolaču pronaći ćete Earl Grey čaj, odnosno crni čaj s aromatičnim bergamotom, tamnu čokoladu i šljive ukuhane u vinu s kardamomom.
Nema druge nego poslužiti ga uz šalicu čaja i uživati u vikendu. U slast!
Sastojci:
- 2 jaja
- 20 g šećera
- Prstohvat soli
- 70 g čokolade za kuhanje
- 90 ml vrhnja za šlag
- 100 ml Earl Grey čaja
- 100 g brašna bez glutena
- 100 g heljdinog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 200 g šljiva
- ¼ žličice kardamoma
- 250 ml crnog vina
Postupak:
- Skuhajte čaj i pustite da stoji deset minuta.
- Jaja, šećer i prstohvat soli dobro izmiješajte u posudi.
- Vrhnje za šlag zagrijte pa prelijte po izlomljenoj čokoladi kako bi se otopila.
- U međuvremenu, šljivama uklonite koštice te ih stavite kuhati s vinom i kardamomom. Želite da se šljive ukuhaju i da se vino reducira.
- Otopljenu čokoladu polako umiješajte u smjesu od jaja, a zatim dodajte čaj.
- Umiješajte suhe sastojke: miks brašna bez glutena, heljdino brašno i žličicu praška za pecivo.
- Posudu za pečenje kruha obložite papirom za pečenje pa ulijte smjesu za tijesto. Na vrh stavite ukuhane šljive te sav reducirani umak od vina.
- Pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.
Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!