Špajza 28. rujna 2023.

Otkrivamo možeš li zamrznuti brownieje!

Brownies
Upute za zamrzavanje brownieja foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Imaš tajni recept za vrhunske brownieje i želiš da ti baš uvijek budu nadohvat ruke? Zamrzavanje je rješenje svih tvojih briga.

Brownieji su najukusniji prvih nekoliko sati nakon pečenja, kada je vanjski dio pomalo hrskav, unutrašnjost mekana i sočna, a čokolada rastopljena. Taj prvi moment užitka je teško replicirati, ali ako ih pravilno zamrzneš, doći ćeš vrlo blizu. 

Brownieji se zamrzavaju nakon pečenja i u zamrzivaču mogu stajati čak 3 mjeseca, ako su pravilno zapakirani. Evo na što trebaš pripaziti...

 

I brownie i blondie Možda vas zanima... Brownie ili blondie? Više ne moraš birati! Recepti

 

1. Uspjeh ovisi o receptu

Klasični brownieji bez dodataka su najprikladniji za zamrzavanje. Ako dodaš voće, krem sir ili glazuru, na niskim će temperaturama promijeniti teksturu. Bit će ispravni za konzumaciju, ali izgledom i okusom neosporno lošiji.

2. Rezanje se ne preporučuje

Najbolja opcija je zamrzavanje kolača u komadu. Prije pečenja kalup obloži masnim papirom, imajući na umu da dio treba viriti iznad rubova. Upravo će ti papir olakšati vađenje kolača u komadu.

Kad zaključiš da su pečeni, izvadi ih s papirom na rešetku, pokrij krpom i pusti da se ohlade u potpunosti. Potom ih omotaj u plastičnu foliju i u sloj aluminijske folije. Možeš ih dodatno staviti i u vrećicu sa zatvaračem te zapisati datum pečenja.

Brownieji u komadu će biti manje izloženi zraku i zaštićeni od promjene boje i okusa.

 | Author: SHUTTERSTOCK Preporučujemo zamrzavanje brownieja u komadu. foto: SHUTTERSTOCK

3. Ako ih već moraš narezati...

Razumijemo da je zamrzavanje narezanih brownieja puno praktičnije, osobito ako nemaš potrebu za odmrzavanjem veće količine odjednom. U tom slučaju kocke naslaži jednu uz drugu u kutiji s poklopcem. Preko stavi masni papir koji će poslužiti kao dodatan zaštitni sloj pa tek onda poklopi kutiju.

 

Možda vas zanima... Kalupi za led pripomoći će i u pripremi keksića. Evo kako... Špajza

 

4. Odmrzavanje

Odmrzavanje je zapravo najjednostavniji korak. Izvadi brownieje večer prije serviranja i pusti ih da se otope na sobnoj temperaturi. 
Ako si u stisci s vremenom, premjesti ih na tanjur i odmrzni u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 15 sekundi. U slast!

ISPROBAJ ODLIČNE RECEPTE ZA BROWNIEJE:

 

Brownies Možda vas zanima... Najsočniji čokoladni brownies s tikvicama Recepti Brownies sa svježim malinama Možda vas zanima... Najfiniji brownies sa svježim malinama Recepti brownies s avokadom Možda vas zanima... Brownies s avokadom - za prste polizati! Recepti Brownies Možda vas zanima... Brownies s kestenom - miris čokolade i jeseni Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.