Špajza 07. srpnja 2021.

Kalupi za led pripomoći će i u pripremi keksića. Evo kako...

Keksići s čokoladom foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Kalupi za led pokazali su se idealnim kuhinjskim priborom za sve one koji često peku kekse...

Opće je poznato kako su kalupi za led multifunkcionalan pribor u kuhinji. Koriste se za zamrzavanje koncentriranih temeljaca, svježeg začinskog bilja, pesta... Naravno, zamrzava se i kava za pripremu ledenih napitaka, kao i različito voće i cvijeće koje čini koktele fotogeničnima. 

Ne treba zaboraviti na još jednu upotrebu silikonskih kalupa za led - kao načina za porcioniranje i zamrzavanje smjese za kekse.

 

Možda vas zanima... Evo kako sve možeš iskoristiti kalupe za led Recepti

 

Smjesa za kekse u hladnjaku može stajati dva do tri mjeseca u obliku rolice ili već izvaganih i oblikovanih kuglica. Treća je opcija zamrzavanje u kalupu za led, što se pokazalo zaista praktičnim iz više razloga. Osim što je zamrzivač pregledniji i uredniji, svaka je kuglica iste veličine i samo je treba prebaciti na lim za pečenje. 

Sav višak smjese, koji ne planiraš ispeći istog časa, samo utisnu u kalupe i prekrij poklopcem ili plastičnom folijom. Naravno, poželjno bi bilo da kalup bude kupolast.

Zalijepi i naljepnicu s datumom zamrzavanja i sastojcima – iz predostrožnosti. 

 

Možda vas zanima... Evo gdje se najčešće griješi u pripremi keksa... Špajza

 

Ako smo te inspirirali, svakako isprobaj jedan od sljedećih recepata za kekse, a višak smjese obavezno zamrzni u kalupima za led. U slast!

 

Možda vas zanima... Najjednostavniji keksići s bijelom čokoladom i limunom Recepti Možda vas zanima... Čoko keksići punjeni namazom od lješnjaka Recepti Možda vas zanima... Keksići s pistacijom i tamnom čokoladom Recepti Možda vas zanima... Fini keksići s punjenjem od kikiriki maslaca Recepti

 

via GIPHY

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.