Opće je poznato kako su kalupi za led multifunkcionalan pribor u kuhinji. Koriste se za zamrzavanje koncentriranih temeljaca, svježeg začinskog bilja, pesta... Naravno, zamrzava se i kava za pripremu ledenih napitaka, kao i različito voće i cvijeće koje čini koktele fotogeničnima.
Ne treba zaboraviti na još jednu upotrebu silikonskih kalupa za led - kao načina za porcioniranje i zamrzavanje smjese za kekse.
Smjesa za kekse u hladnjaku može stajati dva do tri mjeseca u obliku rolice ili već izvaganih i oblikovanih kuglica. Treća je opcija zamrzavanje u kalupu za led, što se pokazalo zaista praktičnim iz više razloga. Osim što je zamrzivač pregledniji i uredniji, svaka je kuglica iste veličine i samo je treba prebaciti na lim za pečenje.
Sav višak smjese, koji ne planiraš ispeći istog časa, samo utisnu u kalupe i prekrij poklopcem ili plastičnom folijom. Naravno, poželjno bi bilo da kalup bude kupolast.
Zalijepi i naljepnicu s datumom zamrzavanja i sastojcima – iz predostrožnosti.
Ako smo te inspirirali, svakako isprobaj jedan od sljedećih recepata za kekse, a višak smjese obavezno zamrzni u kalupima za led. U slast!