gastro postao
Ne možemo odoljeti kikiriki maslacu koji se skriva u sredini ovih keksića, a sigurni smo da će i tebe osvojiti
Mekani čokoladni keksići s tekućim punjenjem ono su što ti treba tijekom umornih jesenskih dana. Najbolje je što možeš navaliti čim ih izvadiš iz pećnice i usput uživati u šalici toplog mlijeka.
Od ove bi smjese trebala dobiti 20-ak keksića, taman dovoljno za obiteljsko druženje uz dobar film ili društvenu igru.
Sastojci:
- 300 g kikiriki maslaca
- 40 g šećera u prahu
- 150 g omekšalog maslaca
- 150 g smeđeg šećera
- 100 g bijelog šećera
- 1 veliko jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 160 g brašna
- 90 g kakaa
- 1 žličica sode
- ½ žličice soli
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim prekrij papirom za pečenje.
- Kikiriki maslac pomiješaj sa šećerom u prahu. Od pripremljene glatke smjese oblikuj 22 male kuglice jednake veličine i zamrzni ih. Možeš vagati, a možeš upotrijebiti i malu žličicu i dva puta zagrabiti smjesu za jednu kuglicu.
- U velikoj posudi pomiješaj maslac, smeđi i bijeli šećer i izmiksaj u pahuljastu smjesu. Dodaj jaje i vaniliju i kratko miksaj. Na kraju ubaci smjesu brašna, kakaa, sode i soli i sjedini uz pomoć špatule ili drvene kuhače.
- Zagrabi tijesto velikom žlicom i izravnaj ga tako da nalikuje maloj palačinki. Umetni zamrznuti kikiriki maslac i oblikuj kuglicu.
- Svaku kuglicu umoči u šećer i posloži na pripremljeni lim s razmakom od barem pet centimetara. Količina je dovoljna za dva lima.
- Peci otprilike 12 minuta u zagrijanoj pećnici.
Uživaj dok su topli, a ono što preostane spremi u posudu s poklopcem i drži na sobnoj temperaturi. U slast!