Recepti 851 prikaza 16. veljače 2019.

Keksići s neodoljivim punjenjem od kikiriki maslaca

Stockfood
Ne možemo odoljeti kikiriki maslacu koji se skriva u sredini ovih keksića, a sigurni smo da će osvojiti i vas.

Mekani čokoladni keksići s tekućim punjenjem ono su što vam treba tijekom ovih tmurnih, hladnih dana. Najbolje je što možete navaliti čim ih izvadite iz pećnice i usput uživati u šalici toplog mlijeka.

Od ove biste smjese trebali dobiti 20-ak keksića, taman dovoljno za obiteljsko druženje uz dobar film ili društvenu igru.

 

Možda vas zanima... Giadini čokoladni keksići s kokicama Recepti

 

 

Sastojci:

  • 300 g kikiriki maslaca
  • 40 g šećera u prahu
  • 150 g omekšalog maslaca
  • 150 g smeđeg šećera
  • 100 g bijelog šećera
  • 1 veliko jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 160 g brašna
  • 90 g kakaa
  • 1 žličica sode
  • ½ žličice soli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.  Lim prekrijte papirom za pečenje.
  2. Kikiriki maslac pomiješajte sa šećerom u prahu. Od pripremljene glatke smjese oblikujte 22 male kuglice jednake veličine i zamrznite ih. Možete vagati, a možete upotrijebiti i malu žličicu i dva puta zagrabiti smjesu za jednu kuglicu.
  3. U velikoj posudi pomiješajte maslac, smeđi i bijeli šećer i izmiksajte u pahuljastu smjesu. Dodajte jaje i vaniliju i kratko miksajte. Na kraju ubacite smjesu brašna, kakaa, sode i soli i sjedinite uz pomoć špatule ili drvene kuhače.
  4. Zagrabite tijesto velikom žlicom i izravnajte ga tako da nalikuje maloj palačinki. Umetnite zamrznuti kikiriki maslac i oblikujte kuglicu. 
  5. Svaku kuglicu umočite u šećer i posložite na pripremljeni lim s razmakom od barem pet centimetara. Količina je dovoljna za dva lima.
  6. Pecite otprilike 12 minuta u zagrijanoj pećnici. 

 

 

Možda vas zanima... Keksići s Nutellom: Deset minuta i četiri sastojka Recepti

 

 

Možete u keksićima uživati odmah!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.