Recepti 12. kolovoza 2020.

Od hrskavih je keksića bolji samo - veliki keks

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Počasti se gigantskim keksom i kuglicom omiljenog sladoleda…

Veliki keks puno je zanimljiviji od uobičajenih malih keksića. Može poslužiti kao zamjena za tortu na dječjim rođendanima, praktičan desert za ljetna druženja ili samo brza poslastica za lijena popodneva.

Iako vjerujemo da će preostati samo mrvice, ipak napominjemo da keks možeš čuvati u zatvorenoj posudi do četiri dana.

 

Možda vas zanima... Čoko keksići punjeni namazom od lješnjaka Recepti

 

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 1 žličica sode
  • ½ žličice soli
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera + 200 g smeđeg šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 300 g tamne čokolade

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Pomiješaj brašno, sodu i sol.
  3. Šećer izmiksaj s maslacem. Kad smjesa postane svjetlija i kremasta, dodaj jaja i ekstrakt vanilije i nastavi miksati.
  4. Dodaj smjesu brašna i miješaj drvenom žlicom.
  5. Ubaci 200 g nasjeckane čokolade.
  6. Premjesti tijesto u okrugli kalup promjer 25 cm ili tavu. Rukama utisni tijesto i pripazi da bude ravnomjerno raspoređeno.
  7. Pospi s preostalih 100 g nasjeckane čokolade.
  8. Peci otprilike pola sata, sve dok rubovi ne postanu smećkasti.
  9. Pusti da odstoji barem pola sata prije rezanja.

Uživaj!

 

Možda vas zanima... Nemoj ponavljati ovih pet grešaka u pripremi keksića Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.