gastro postao
Ako ti fali još nešto slatko, počasti se finim keksićima s kremastim punjenjem...
Priprema keksića ima terapeutsku vrijednost, baš kao i testiranje različitih verzija. Ovog smo puta zapeli za jednostavne keksiće s kakaom, soli i punjenjem od namaza od lješnjaka.
Ako ti namaz nije pri ruci, u svaki umetni kockicu mliječne ili pak tamne čokolade. U slast!
Sastojci:
- 90 g maslaca
- 200 g brašna
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 malo jaje
- 1 žlica kakaa
- ¼ žličice sode
- ½ žličice praška za pecivo
- ¼ žličice soli
- 50 g namaza od lješnjaka
Priprema:
- Omekšali maslac izmiksaj sa šećerom i vanilin šećerom pa dodaj jaje.
- Prosijano brašno pomiješaj s kakaom, praškom za pecivo, sodom i soli.
- Umiješaj u smjesu maslaca i jaja pa još kratko miksaj.
- Smjesu omotaj plastičnom folijom i stavi u hladnjak na barem sat vremena.
- Podijeli tijesto na 12 kuglica pa ih brzinski spljošti rukama i napuni namazom od lješnjaka. Ponovno oblikuj kuglice, pazeći pritom da namaz ne curi i nemoj ih predugo držati u rukama.
- Rasporedi kuglice po limu za pečenje i stavi u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Po želji ih pospi cvijetom soli.
- Peci 13 do 15 minuta, ovisno o pećnici. Keksići će se dodatno stvrdnuti kada se ohlade pa pripazi da ih ne prepečeš.
Uživaj!