Recepti 852 prikaza 11. svibnja 2019.

Izvrstan recept za klasične američke keksiće

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživamo u pripremi i grickanju keksića, a još nam je draže kada isprobani recept možemo podijeliti s vama...

Riječ je o klasičnim američkim keksićima koji su izvana hrskavi, a iznutra mekani. Priprema i pečenje traju maksimalno pola sata, a od ove ćete smjese napraviti 12 većih keksa.

Ako vam je količina prevelika i ne želite jesti do iznemoglosti, ostatak tijesta omotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak. Idućeg je dana samo trebate izvaditi, pustiti da odstoji 20-ak minuta i ponoviti isti postupak. Smjesu za kekse možete i zamrznuti, ali u tom slučaju oblikujte kuglice, spremite ih u plastične vrećice sa zatvaračem i čuvajte u zamrzivaču do tri mjeseca. 

 

 

Možda vas zanima... Lijeno popodne uz prhke keksiće s limunom Recepti

 

 

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 100 g bijelog šećera
  • 100 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 120 g omekšalog maslaca
  • ½ žličice sode
  • ¼ žličice praška za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g čokoladnih kapljica
  • Sol

 

 | Author: Getty Images Getty Images

Priprema:

  1. Izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodajte jaje i ekstrakt vanilije.
  2. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu i prstohvat soli.
  3. Sjedinite sastojke pa umiješajte čokoladne kapljice.
  4. Pustite da smjesa odstoji pola sata u hladnjaku, pokrivena plastičnom folijom.
  5. Oblikujte kuglice promjera 3 cm i rasporedite ih po limu premazanom maslacem. Ostavite nekoliko centimetara razmaka. Po želji malo posolite.
  6. Pecite 8-10 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Dno keksića trebalo bi biti zlatno, a sredina još uvijek mekana.
  7. Izvadite iz pećnice, pustite da odstoje nekoliko minuta, a potom ih prebacite na rešetku i pričekajte da se u potpunosti ohlade.

 

 

Možda vas zanima... Glumica Gemma Chan prokrijumčarila je keksiće na dodjelu Oscara Špajza

 

 

Uživajte!

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.