Lažne quesadillas s mljevenim mesom i cheddarom

LAURA ROMAN Lažne quesadillas s mljevenim mesom i cheddarom
Ova zanimljiva bezglutenska kombinacija garantirano popravlja raspoloženje!
Vidi originalni članak

Ova bezglutenska quesadilla napravljena je od kombinacije bezglutenskog zobenog brašna i rižinog brašna, umjesto kojeg možete koristiti i tapiokin škrob. Punjenje se sastoji od mesa, mladog luka i paprike - i velikih količina cheddar sira. 

Preostaje ti samo uživati i baciti oko na blog La Vie Shobaine te prateći profil na Instagramu!

 

La Vie Shobaine Za ručak pripremi rižine rezance s povrćem i junetinom

 

Sastojci:

  • 1 jaje
  • Prstohvat soli
  • 50 ml mlijeka
  • 40 g zobenog brašna
  • 20 g rižinog brašna ili tapiokinog škroba
  • 3 g praška za pecivo 
  • 50 ml gazirane vode

Nadjev:

  • 80 g mladog luka
  • 100 g paprike
  • 125 g mljevene govedine
  • 85 g cheddara
  • 1 žličica crvene paprike i origana

 

La Vie Shobaine Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom

 

Postupak:

  1. U posudi umuti jaje s prstohvatom soli i mlijekom. Dodaj brašna i prašak za pecivo i dobro promiješaj. Ostavi sa strane dok pripremaš ostale sastojke.
  2. Povrće nareži na sitno. U dobro zagrijanu tavu s malo ulja dodaj mljeveno meso. Kada se meso karameliziralo, dodaje mu povrće i začine, posoli i ostavi na laganoj do srednje jakoj vatri dok pečeš palačinke. Po potrebi promiješaj meso i povrće da ne zagori.
  3. Uzmi smjesu za palačinke, sada bi trebala biti malo zgusnuta. Uz stalno miješanje, dodaj joj gaziranu vodu. Dobro zagrij tavu za palačinke i naulji ju. Ispeci prvu palačinku i stavi ju sa strane.
  4. Stavi peći drugu palačinku. Prvo dodaj sloj tanko narezanog cheddara, a onda dodajte punjenje od mesa i povrća. Na vrh stavi još jedan sloj cheddara i oprezno prekrij prvom palačinkom. Lagano pritisni rukom kako bi se palačinke izravnale. 
  5. Pokrij s poklopcem i stavi na laganu vatru još dvije minute, kako bi se sir u potpunosti otopio. 
  6. Quesadillu izvadi na veliki tanjur za serviranje, prereži oštrim nožem kako biste dobili trokutiće i serviraj je odmah. Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr