Okrijepi se juhom od piletine i kokosovog mlijeka

LAURA ROMAN Juha od piletine i kokosovog mlijeka
Isprobaj brzu, jednostavnu i zdravu juha koja obiluje zanimljivim okusima
Vidi originalni članak

Budući da sam imala sreće, i u dućanu pronašla svježu limunsku travu, odlučila sam ti pokazati kako ja radim ovu finu pileću juhu s kokosovim mlijekom. Priprema je brza, a juha još brže nestaje s tanjura. Dobar tek!

 

La Vie Shobaine Danas ručaj odličnu krem juhu od poriluka

 

Sastojci:

  • 100 g mrkve
  • 100 g gljiva
  • 140 g piletine
  • 1 svježi luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 cm svježeg đumbira
  • 1 stapka limunske trave
  • 1 pileća kocka za juhu
  • 1 kantica kokosovog mlijeka (425 ml)
  • 1 žlica tamari umaka
  • ¼ - ½ žličice sambal oeleka (čili paste)
  • 1 l vode
  • Limeta ili limun
  • Svježi peršin ili korijander

 

La Vie Shobaine Kremasta juha od pečene tikve i mrkve

 

Postupak:

  1. Zagrij vodu pa prelijte jednu kocku za juhu s oko 200 ml vode. Ostavi sa strane.
  2. Nareži piletinu i povrće na manje komadiće. Đumbir, luk i češnjak sitno nasjeckaj.
  3. U loncu zagrij malo ulja ili gheeja pa dodaj chili pastu, đumbir, luk, češnjak i limunsku travu. Nakon minute ili dvije dodaj piletinu pa sve promiješaj. Potom dodaj ostatak povrća i tamari umak.
  4. Podlij pripremljenom pilećom juhom i dodaj još litru vode. Pusti da kuha 15 minuta.
  5. U juhu sada ulij cijelu kanticu kokosovog mlijeka i kuhaj na laganoj vatri još par minuta.
  6. Juhu možeš servirati samu ili s rezancima. Po želji ju serviraj i s peršinom ili korijanderom te par kapi limuna ili limete.

Dok uživaš u juhi, provjeri što ima novog na blogu La Vie Shobaine!

Posjeti Gastro.hr