Budući da sam imala sreće, i u dućanu pronašla svježu limunsku travu, odlučila sam ti pokazati kako ja radim ovu finu pileću juhu s kokosovim mlijekom. Priprema je brza, a juha još brže nestaje s tanjura. Dobar tek!
Sastojci:
- 100 g mrkve
- 100 g gljiva
- 140 g piletine
- 1 svježi luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 cm svježeg đumbira
- 1 stapka limunske trave
- 1 pileća kocka za juhu
- 1 kantica kokosovog mlijeka (425 ml)
- 1 žlica tamari umaka
- ¼ - ½ žličice sambal oeleka (čili paste)
- 1 l vode
- Limeta ili limun
- Svježi peršin ili korijander
Postupak:
- Zagrij vodu pa prelijte jednu kocku za juhu s oko 200 ml vode. Ostavi sa strane.
- Nareži piletinu i povrće na manje komadiće. Đumbir, luk i češnjak sitno nasjeckaj.
- U loncu zagrij malo ulja ili gheeja pa dodaj chili pastu, đumbir, luk, češnjak i limunsku travu. Nakon minute ili dvije dodaj piletinu pa sve promiješaj. Potom dodaj ostatak povrća i tamari umak.
- Podlij pripremljenom pilećom juhom i dodaj još litru vode. Pusti da kuha 15 minuta.
- U juhu sada ulij cijelu kanticu kokosovog mlijeka i kuhaj na laganoj vatri još par minuta.
- Juhu možeš servirati samu ili s rezancima. Po želji ju serviraj i s peršinom ili korijanderom te par kapi limuna ili limete.
Dok uživaš u juhi, provjeri što ima novog na blogu La Vie Shobaine!