Omiljeni sezonski zalogaj: Crumble pita od višanja

Josipa Cindrić
Prve višnje su tu, a s njima i neodoljivi, sočni deserti. Pogledajte što je ovog tjedna pripremila naša Josipa Cindrić.
Vidi originalni članak

Prhko tijesto koje se topi u ustima u kombinaciji sa sočnim, slasnim višnjama u kratkom će roku stvoriti omiljeni sezonski desert. Višnje začinite s tek malo šećera koji će se povezati s kiselkastim voćem te će stvoriti divan sok koji će pitu učiniti neodoljivo bogatom.

 

Mini Fraisers Kultni francuski kolač u domaćem ruhu

 

Hrskavi dodatak na vrhu pite bit će samo šećer na kraju koji će na najslađi način zaokružiti čitavu slasticu.

 

Bolje ne može Čokoladne tortice u koje smo se zaljubili

 

 

Za pripremu tijesta trebat će vam: 

  • 30 dkg oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo 
  • 1 cijeli maslac
  • 2 vanilin šećera
  • 2-3 velike žlice kiselog vrhnja
  • 1 jaje
  • Malo soli

Za pripremu nadjeva potrebno vam je:

  • 4 velike šalice očišćenih višanja
  • 3 žlice vode 
  • Pola šalice šećera
  • 1 žlica maslaca
     


Postupak pripreme:

  1. Zamijesite tijesto te ga podijelite na dva dijela, svaki dio zasebno zamotajte u prozirnu foliju te stavite u hladnjak na 2 sata 
  2. Očišćene višnje zajedno sa vodom i šećerom stavite na peć te lagano miješajte dok ne prokuha
  3. Dodajte maslac te ostavite da se nadjev malo ohladi prije slaganja pite 
  4. Nakon što je tijesto odstajalo jedan dio izvaljajte (najlakše će vam biti ako ga izvaljate između dva papira za pečenje, obavezno brašno između također ) te stavite u kalup za pitu 
  5. Prije pečenja izbodite tijesto s vilicom, dodajte nadjev 
  6. Preostali dio tijesta naribajte na nadjev te napravite pletenicu koja ide uz rub pite 
  7. Pitu pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 45min dok ne dobije boju 

Savjet: Vruća pita netom izvađena iz pećnice odlično će pasati ako je poslužite uz hladan sladoled.

 

Brzo i lako Najbrži kolač od šumskog voća za početnike

 

Još slasnih zalogaja naše blogerice Josipe potražite na Instagram profilu Cake diary by Josipa.  

U slast! 

Posjeti Gastro.hr