Palačinke s jabukama po najfinijem maminom receptu
Nekada nismo ni znali da postoje tamo neke ,,pufaste, debele,, palačinke... iliti američke palačinke. Jele su se ,,najobičnije,, palačinke premazane domaćim pekmezom od raznog voća ubranog iz našega vrta. Danas je situacija nešto drugačija...
Mama je nekada u smjesu ubacila ribane jabuke ili jabuke narezala na šnite, umakala u smjesu i pržila. To su bile jabuke u šlafroku, a ove prve... ne znam kako su se zvale, ali znam da su bile jako fine!
Znam da Amerikanci palačinke kombiniraju sa sladoledom i javorovim sirupom, ali ne i ja. Ovako, s jabukama, smo jeli kao klinci i ovako su najfinije!
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu, a želite li uživati u Mirjaninim slatkim i slanim receptima, požurite na blog Od slatkoga slađe, istoimenu Facebook stranicu i Instagram profil.
Sastojci:
- 150 g oštrog brašna
- 150 g glatkog brašna
- 1 vanilin šećer
- 6 g za pecivo
- 80 g šećera
- 2 dl jogurta
- 2 dl mlijeka
- 2 žumanjka
- malo soli
- 3 naribane jabuke
- snijeg od 2 bjelanjka
Postupak pripreme:
- Žumanjke, mlijeko i jogurt umiješati i postupno dodavati suhim sastojcima.
- Umiješati naribane jabuke te snijeg od 2 bjelanjka.
- Palačinke vaditi žlicom i peći u tavi premazanoj uljem na laganoj vatri.
Dobar tek!