Palačinke s malinama - savršen doručak za Valentinovo!

Laura Roman
U ovom receptu pokazat ću vam kako pripremiti fine palačinke koje će nanovo osvojiti srce vaših voljenih na Dan zaljubljenih.
Vidi originalni članak

U ovom bezglutenskom receptu koristim brašno od badema i škrob od tapioke. Tijesto je lagano i prozračno, s lagano voćnim okusom u svakom zalogaju. Tajna ovog recepta je u malinama koje koristim – odnosno u načinu na koji ih koristim.

 

La vie shobaine Avokado tost od batata - doručak za pamćenje!

 

Umjesto da palačinke samo ukrasim malinama ili nekoliko njih ubacim u palačinke dok se peku, cijelo tijesto temelji se upravo na njima. O čemu točno pričam pročitajte u receptu!

 

La vie shobaine Kako napraviti mlijeko od lana - mali trikovi za veliki užitak

 

Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.

Potrebno vam je:

  • 1 velika banana
  • 50 ml kokosovog mlijeka
  • 50 gr zamrznutih malina
  • 1 jaje
  • 20 gr bademovog brašna
  • 20 gr tapiokinog škroba
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica vanilin šećera
  • Naribana limunova korica

Za čokoladni preljev:

  • 30 gr tamne čokolade
  • 1 velika žlica vrhnja za šlag
  • 1 velika žlica kokosovog ulja

Za dekoraciju:

  • Šlag
  • Komadići kokosa
  • Maline

Postupak pripreme:

  1. U blenderu izmiksajte bananu, zamrznute maline i kokosovo mlijeko dok ne dobijete smoothie.
  2. Smoothie smjesu prebacite u zdjelu, te umiješajte jedno jaje. Dodajte bademovo brašno, škrob od tapioke, prašak za pecivo i vanilin šećer te sve dobro umutite pjenjačom. Dodajte naribanu limunovu koricu i nekoliko dodatnih komadića malina i promiješajte. Smjesa bi trebala biti gusta – ako vam se palačinke previše razlijevaju kada ih stavite na tavu, dodajte još malo bademovog brašna.
  3. Zagrijte tavu za palačinke i dodajte malo kokosovog ulja. Na laganoj do srednje jakoj vatri pecite manje palačinke. Nakon što ih stavite na tavu pecite ih nekoliko minuta dok s jedne strane ne dobiju zlatnu boju, te pažljivo okrenite palačinkice na drugu stranu i pustite ih još nekoliko minuta.
  4. Za čokoladni preljev stavite čokoladu, vrhnje za šlag i kokosovo ulje na laganu vatru i miješajte kako biste ih ujedinili.
  5. Stavite palačinke na tanjur za serviranje. Prelijte čokoladnim preljevom, ukrasite šlagom, dodatnim malinama ili drugim bobičastim voćem, i komadićima kokosa. Poslužite odmah.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr