U ovom bezglutenskom receptu koristim brašno od badema i škrob od tapioke. Tijesto je lagano i prozračno, s lagano voćnim okusom u svakom zalogaju. Tajna ovog recepta je u malinama koje koristim – odnosno u načinu na koji ih koristim.
Umjesto da palačinke samo ukrasim malinama ili nekoliko njih ubacim u palačinke dok se peku, cijelo tijesto temelji se upravo na njima. O čemu točno pričam pročitajte u receptu!
Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Potrebno vam je:
- 1 velika banana
- 50 ml kokosovog mlijeka
- 50 gr zamrznutih malina
- 1 jaje
- 20 gr bademovog brašna
- 20 gr tapiokinog škroba
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica vanilin šećera
- Naribana limunova korica
Za čokoladni preljev:
- 30 gr tamne čokolade
- 1 velika žlica vrhnja za šlag
- 1 velika žlica kokosovog ulja
Za dekoraciju:
- Šlag
- Komadići kokosa
- Maline
Postupak pripreme:
- U blenderu izmiksajte bananu, zamrznute maline i kokosovo mlijeko dok ne dobijete smoothie.
- Smoothie smjesu prebacite u zdjelu, te umiješajte jedno jaje. Dodajte bademovo brašno, škrob od tapioke, prašak za pecivo i vanilin šećer te sve dobro umutite pjenjačom. Dodajte naribanu limunovu koricu i nekoliko dodatnih komadića malina i promiješajte. Smjesa bi trebala biti gusta – ako vam se palačinke previše razlijevaju kada ih stavite na tavu, dodajte još malo bademovog brašna.
- Zagrijte tavu za palačinke i dodajte malo kokosovog ulja. Na laganoj do srednje jakoj vatri pecite manje palačinke. Nakon što ih stavite na tavu pecite ih nekoliko minuta dok s jedne strane ne dobiju zlatnu boju, te pažljivo okrenite palačinkice na drugu stranu i pustite ih još nekoliko minuta.
- Za čokoladni preljev stavite čokoladu, vrhnje za šlag i kokosovo ulje na laganu vatru i miješajte kako biste ih ujedinili.
- Stavite palačinke na tanjur za serviranje. Prelijte čokoladnim preljevom, ukrasite šlagom, dodatnim malinama ili drugim bobičastim voćem, i komadićima kokosa. Poslužite odmah.
Dobar tek!